Kauno „Žalgirio“ ir Lenkijos vicečempionės Torūnės „Polski Cukier“ ekipos rungtynės vyks ateinantį penktadienį, rugsėjo 22-ąją, Londono olimpiniame parke esančioje „Copper Box“ arenoje. Šias rungtynes transliuos ir TV6 televizija.

Šios rungtynės JK lietuvių bendruomenėje sukėlė didžiulį rezonansą, todėl neabejojama, kad arenos tribūnos bus sausakimšos, o didžiąją dalį jų užims „Žalgirio“ sirgaliai. Susitikimo stebėti rinksis ne tik Londone, bet ir tolimiausiuose šalies kampeliuose gyvenantys tautiečiai.

Anot Kauno „Žalgirio“ direktoriaus Pauliaus Motiejūno, rungtynės Londone – tai ilgai brandintos idėjos atomazga.

„Siekiame, kad „Žalgiris“ būtų žinomas kuo plačiau, tai nebus pirmosios komandos ikisezoninės rungtynes užsienyje: prieš dešimtmetį JAV ir Kanadoje susitikome su NBA klubais „Golden State Warriors“, Toronto „Raptors“ bei Vašingtono „Wizards“.

Turėjome pasiūlymų vykti į Pietų Afrikos Respubliką, buvome kviečiami į Kiniją. Mūsų galvose seniai sukosi mintys apie Londoną, tačiau vis jas atidėliodavome, o šiemet galiausiai tam pasiryžome“, – pasakojo Kauno klubo vadovas.

P.Motiejūnas taip pat pripažino, kad šios rungtynės bus savotiška duoklė Jungtinėje Karalystėje gyvenantiems „Žalgirio“ gerbėjams, kurių, klubo duomenims, šioje šalyje netrūksta.

„Pagal parduodamą atributiką, pagal anksčiau vykdyto pasaulinio „Žalgirio“ fanų surašymo duomenis matome, kad JK turime išties nemažai gerbėjų. Be to, dar pamenu tuos laikus, kai 2001 metais žaidėme Eurolygos dvikovą išvykoje su Londono „Towers“ ir mūsų komandą palaikė pilnos tribūnos lietuvių.

Taigi, šios draugiškos rungtynės bus tarsi padėka ten gyvenantiems fanams už palaikymą ir ištikimybę“, – kalbėjo P.Motiejūnas.

Rugsėjo 22-ąją prie komandos jau bus prisijungę visi „Žalgirio“ žaidėjai, išskyrus jaunąjį vidurio puolėją Martyną Sajų, kuris gydosi traumą, bei klubo naujoką Vasilije Micičių, kuris su Serbijos rinktine vis dar dalyvauja Europos čempionate ir po turnyro gimtinėje užtruks dėl techninių kliūčių.

„Šiose rungtynėse „Žalgiris“ jau žais pajėgiausia sudėtimi, ne už kalnų – Eurolygos ir Lietuvos krepšinio lygos sezonai, reikia jiems tinkamai pasiruošti, todėl visi komandos krepšininkai jau dirbs kartu. Be to, Londone laukia nelengvas mačas, klysta manantys, jog tai bus parodomosios rungtynės“, – sakė klubo vadovas.

Draugiškoms rungtynėms Londone Lenkijos vicečempionai, anot P.Motiejūno, pasirinkti neatsitiktinai.

„Tarp Kauno ir Torūnės miestų yra daug sąsajų, apie komandų susitikimą kalbėta jau anksčiau.

Varžovai yra pajėgūs, nors gal ir neprilygsta garsiausiems Eurolygos klubams. Jie į Londoną atvažiuos tikrai ne vietinių įžymybių pasižiūrėti, Lenkijos klubo krepšininkams netrūks motyvacijos žaisti prieš „Žalgirį“, be to, šioje šalyje krepšinio lygis yra gerokai pakilęs. Tuo mes galėjome įsitikinti ir stebėdami Lenkijos rinktinę šių metų Europos čempionate“, – varžovą apibūdino P.Motiejūnas.

Be „Titanų dvikova“ vadinamų rungtynių sirgaliai turės galimybę pabendrauti su mylimos komandos nariais, „Limestar Promotions“ organizuojamame ir Jungtinės Karalystės mažmeninės prekybos tinklas „Lituanica“ pristatomame renginyje žiūrovams pasirodys visoje Europoje žinomos „Žalgirio“ šokėjos, JK lietuvių įkurtos krepšinio mokyklos „Baltic Stars“ auklėtiniai, bus daug kitų atrakcijų.

Bilietus į rungtynes galima įsigyti Tiesa.com arba „See Tickets“ platformose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)