Klaipėdiečiai rungtyniavo be Arno Butkevičiaus (kojos trauma) ir Mindaugo Kačino (nugaros trauma), be to, antrajame kėlinyje čiurną pasitempė ir aikštėje nebepasirodė Edgaras Želionis.

Iki šio krepšininko traumos neptūniečiai dažniau 2-4 taškais buvo priekyje, o po trijų kėlinių „Neptūno“ pranašumas buvo minimalus – 48:47.

Visgi rusai, į priekį vedami 20 taškų pelniusio Deniso Zaharovo ir 15 taškų surinkusio Vasilijaus Zavoruevo kevirtąjį kėlinį sužaidė šiek tiek tiksliau ir iškovojo pergalę.

„Neptūno“ gretose išsiskyrė 21 tašką (5/8 trit.) pelnęs Tomas Delininkaitis ir 15 taškų (9 atk. kam.) surinkęs Juanas Palaciosas. Mindaugas Girdžiūnas pridėjo 8 taškus, Laimonas Kisielius ir Simas Galdikas – po 7, Matas Jucikas – 3, Edgaras Želionis – 2 tšk. Aidas Einikis ir Laurynas Beliauskas taškų nepelnė, o Arūnas Mikalauskas nerungtniavo trenerių sprendimu.

„Neptūnas" laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių - 40:34, tačiau šiek tiek dažniau klydo - 17:15.

„Rungtynių pradžioje mus iš vėžių išmušė Edgaro Želionio trauma. Jis nikstelėjo čiurną. Tikimės, kad trauma nėra rimta. Taip pat nežaidė Arnas Butkevičius, kuris jaučia kojos skausmus. Jau kurį laiką mums dėl nugaros traumos nepadeda Mindaugas Kačinas. Buvome priversti mažinti žaidėjų rotaciją. Labiausiai neramina žaidėjų mikrotraumos, o patį žaidimą dar galima styguoti“, - po rungtynių kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Jau ateinantį savaitgalį, rugsėjo 16-17 dienomis (šeštadienį ir sekmadienį), „Neptūnas“ dalyvaus tarptautiniame Vlado Garasto taurės krepšinio turnyre.

Šiame turnyre su „Neptūnu“ jėgas surems Estijos pirmenybių bronzos medalininkas Tartu „Rock“, šiemet gerokai pasikeitęs bei daug ambicijų turintis Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir „Jenisej“ ekipa.

Šeštadienį „Švyturio“ arenoje nuo 16 val. susigrums „Lietuvos rytas“ ir „Jenisej“, nuo 18 val. - „Neptūno“ ir „Rock“ ekipos.

Sekmadienį nuo 13 val. susitiks minėtųjų porų pralaimėtojai, nuo 15 val. - laimėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)