Turnyre jėgas išmėgins gerokai atsinaujinusi Lietuvos čempionė Marijampolės „Sūduva“, Algirdo Paulausko ir Egidijaus Ženevičiaus treniruojama Torunės „Energa“ (Lenkija) su Dalia Belickaite ir Monika Grigalauskyte, Baltarusijos čempionė „Cmoki-Minsk“ ekipa ir praėjusio Baltarusijos čempionato bronzos laimėtoja Gardino „Olimpia“.

„Sūduva“, kurios naujuoju treneriu tapo Tadas Stankevičius, Druskininkuose pradės ikisezoninių rungtynių seriją. Marijampolietės ketvirtadienį susitiks su „Cmoki-Minsk“, penktadienį – su „Energa“, o šeštadienį – su „Olimpia“.

Ateinantį sezoną Europos taurės turnyre dalyvausianti „Energa“ praėjusią savaitę sužaidė ketverias rungtynes ir visas jas laimėjo. Torunės ekipa nugalėjo Poznanės „Enea AZS“ ir Sedlcų PGE MKK (abi – Lenkija), Getingeno „BG74 Veilchen Ladies“ (Vokietija) ir „Telge Basket“ (Švedija) krepšininkes.

Per rungtynes su „Enea AZS“ M. Grigalauskytė buvo rezultatyviausia aikštelėje. Ji surinko 18 taškų. Iš viso per ketverias rungtynes Monika pelnė 37 taškus. D. Belickaitės sąskaitoje – 22 taškai.

Turnyro tvarkaraštis:

Rugsėjo 14 d. (ketvirtadienis)

16.00 val. Marijampolės „Sūduva“ (Lietuva) - „Cmoki-Minsk“ (Baltarusija)

18.00 val. Gardino „Olimpia“ (Baltarusija) - Torunės „Energa“ (Lenkija)

Rugsėjo 15 d. (penktadienis)

16.00 val. „Cmoki-Minsk“ (Baltarusija) - Gardino „Olimpia“ (Baltarusija)

18.00 val. Torunės „Energa“ (Lenkija) - Marijampolės „Sūduva“ (Lietuva)

Rugsėjo 16 d. (šeštadienis)

11.00 val. Torunės „Energa“ (Lenkija) - „Cmoki-Minsk“ (Baltarusija)

13.00 val. Marijampolės „Sūduva“ (Lietuva) - Gardino „Olimpia“ (Baltarusija)

14.45 val. Turnyro uždarymas

Pernai šiame turnyre dalyvavo aštuonios komandos. Nugalėjo Maskvos „Dinamo“ pirmoji ekipa, o „Sūduva“ buvo antra.

J. Daktaraitė – pirmoji lietuvė, tapusi pasaulio krepšinio čempione (1959 m.). Ji iškovojo ir du Europos pirmenybių aukso medalius (1960 ir 1962 m.). A. Rupšienė (Jankūnaitė) – dukart olimpinė (1976 ir 1980 m.), dukart pasaulio (1971 ir 1975 m.) ir triskart Europos (1972, 1976 ir 1978 m.) krepšinio čempionė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)