Sportonamai.lt žiniomis, „Lietuvos rytas“ antradienį sutiko Milano ekipai parduoti savo puolėją A. Gudaitį, kuris dar vasarą išreiškė norą palikti Vilniaus kolektyvą.

Vilniečiams 400 tūkstančių eurų išpirką sumokėsiančiai Eurolygos komandai aukštaūgis, kuris sudarys dvejų metų sutartį, atstovaus kartu su Lietuvos rinktinės kapitonu Mantu Kalniečiu.

Nors A. Gudaičio sutartis su „Lietuvos rytu“ galios dar sezoną, vasarą aukštaūgis neslėpė noro pradėti legionieriaus karjerą. 210 cm ūgio krepšininką viliojo Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija) ekipa, bet pastarajai nepavyko susiderėti su Vilniaus klubu dėl išpirkos dydžio. Mat turkai nenorėjo mokėti visos sutartyje numatytos sumos – 600 tūkst. eurų.

„Tikėtis kažko daugiau nei jiems buvo pasiūlyta, manau, yra sunku, nes mes nerodėme gerų rezultatų. 600 tūkstančių nėra reali kaina. Esmė, kad abi šalys gautų naudą: „Lietuvos rytas“ – pinigus, o aš – galimybę išeiti. Reikia kažką spręsti“, – net nutrūkus deryboms su „Bešiktaš“, vidurvasarį savęs Vilniuje nebematė A. Gudaitis.

Panašu, kad nuomonės žaidėjas nepakeitė ir toliau yra pasirengęs pasinaudoti pirma pasitaikiusia proga išvykti. Tuo metu „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis stebėjosi tokia situacija ir tvirtino, kad su krepšininku bendrauja tik per jo agentą.

Nors A. Gudaitis su Lietuvos rinktine tik sekmadienio vakarą grįžo į Vilnių, R. Kurtinaitis tikėjosi jau pirmadienio treniruotėje matyti auklėtinį ant parketo.

Savo ruožtu „AX Armani“ nebe pirmą kartą kviečia A. Gudaitį į savo gretas. Milano klubas tinklus ant vidurio puolėjo metė ir praėjusią žiemą, tačiau viduryje sezono „Lietuvos rytas“ vieno savo lyderių nepaleido.

Lietuvos rinktinei aštuntfinalyje pasibaigusiame Europos čempionate A. Gudaitis per rungtynes vidutiniškai žaisdavo po 11 min., pelnydavo 4,8 taško ir atkovodavo 2,5 kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)