Pirmuosius taškus žalgiriečiams nuo baudų metimo linijos pelnė Brandonas Daviesas, netrukus 4 taškus pridėjo Paulius Jankūnas, tačiau kitoje aikštės pusėje dominavo buvęs žalgirietis Jamesas Andersonas – 6:12.

P. Jankūnas pasižymėjo ataka „2+1“, baudas sumetė Kevinas Pangosas, bet J. Andersono dvitaškis su pražanga ir Stefano Markovičiaus tritaškis svečius išlaikė priekyje – 11:19.

Po Šarūno Jasikevičiaus minutės pertraukėlės baudas sumetė Antanas Kavaliauskas, o į aikštelę pirmą kartą žengęs Dee Bostas iškart pasižymėjo tritaškiu su sirena ir prasiveržimu (18:24).

Rezultatyviame kėlinyje Aaronas White‘as pridėjo dvitaškį su bauda, prasiveržė Paulius Valinskas, D. Bostas smeigė antrąjį tritaškį, o pirmąjį ketvirtį reidu su sirena užbaigė Lukas Uleckas –28:31.

Antrąjį kėlinį metimu iš vidutinio nuotolio atidarė P. Valinskas, bet varžovai išnaudojo po to sekusią tuščią 3 minučių atkarpą – 30:39. Tada jau „Žalgirio“ gynyba veikė puikiai, o puolime buvo atliktas spurtas 11:0.

Jį pradėjo iš vidutinio nuotolio pataikęs A. White‘as, varžovą suklaidino P. Valinskas, o P. Jankūnui prametus antrąją baudą pats kapitonas griebė atšokusį kamuolį ir situaciją užbaigė dvitaškiu su pražanga – 41:39. Po minutės pertraukėlės „Chimki“ atsakė 7 taškais, tačiau paskutinė antrojo kėlinio ataka priklausė žalgiriečiams: P. Valinsko perdavimą tritaškiu aidint sirenai pavertė A. White‘as – 45:46.

Po didžiosios pertraukos abiejų komandos nebebuvo tokios rezultatyvios. P.Jankūnas tritaškiu iš kampo išvedė komandą į priekį, K.Pangosas prasiveržė krepšio link, bet sužaidus 5 kėlinio minutes rezultatas buvo lygus 51:51.

Derinį „du prieš 2“ puikiai realizavo K.Pangosas ir B.Daviesas, o jaunimui daug minučių suteikęs Š.Jasikevičius sulaukė šiokių tokių vaisių: Martynas Arlauskas prasiveržė po krepšiu, Ignas Sargiūnas smeigė tritaškį po itin gražaus dalijimosi kamuoliu – 60:55. Kėlinio pabaigoje taškus nuo baudų metimo linijos rinkosi D.Bostas – 63:60.

Didžiąją ketvirtojo kėlinio dalį pirmaujanti komanda keitėsi po kiekvieno taiklaus metimo. Į „Chimki“ 5 taškus tritaškiu atsakė L.Uleckas (66:65), su sirena pasižymėjo P.Valinskas, puskablį įmetė A.Kavaliauskas – 70:69.

Puikiai rungtyniavo kapitonas P.Jankūnas, įmetęs dvitaškį su pražanga (73:72), puolime atkovojęs kamuolį lengvus taškus rinko B.Daviesas – 75:74. Tuomet „Chimki“ lyderis J.Andersonas prametė dvi baudas, o B.Daviesas smeigė dvitaškį iš vidutinio nuotolio – 77:74. Paskutinėmis sekundėmis komandos apsikeitė baudų metimais ir žalgiriečiai šventė pergalę 78:76.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 19 (7 atk. kam., 2 per. kam.), D.Bostas 13, B.Daviesas 9, P.Valinskas 9 (5 rez. perd.), A.White‘as 8, A.Kavaliauskas 6 (5 atk. kam.), L.Uleckas 5, K.Pangosas 4 (6 rez. perd., 3 per. kam.), I.Sargiūnas 3, M.Arlauskas 2, M.Varnas 0, G.Masiulis 0.

„Chimki“: J.Andersonas 18, T.Honeycutas 14 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), C.Jenkinsas 14, M.Thomasas 9 (6 atk. kam.).

Rugsėjo 22-ąją naujam sezonui besirengiantis „Žalgiris“ Londono olimpiniame parke esančioje „Copper Box“ arenoje žais draugiškas rungtynes su Torūnės „Polski Cukier“ ekipa iš Lenkijos, kuri 2016-2017 metų kaimyninės šalies krepšinio čempionate iškovojo sidabrą.

Kauno ekipa pilna jėga ruoštis naujajam sezonui galės tik rugsėjo viduryje, kai prie jos prisijungs nacionalinėms rinktinėms Europos čempionate atstovavę žaidėjai. Rungtynės Londone bus pirmasis rimtas išbandymas „Žalgiriui“ prieš artėjantį LKL ir Eurolygos sezoną.

„Rungtynės Londone – tikrai puiki idėja. Aš manau, kad Jungtinėje Karalystėje gyvenantys žmonės yra pasiilgę Lietuvos ir pasiilgę „Žalgirio“, todėl tai bus puiki proga savo akimis pamatyti, kaip mes žaidžiame. Galbūt ne visi turi galimybę grįžę į Lietuvą stebėti „Žalgirį“ gyvai, o šiuo atveju jiems net nereikia“, – apie būsimąjį susitikimą kalbėjo komandos kapitonas P. Jankūnas, „Žalgiriui“ atstovaujantis nuo 2003 metų.