Atvirų durų dienos krepšinio mokyklose kartu su #beactive – tai bendras Lietuvos krepšinio federacijos, Lietuvos moksleivių krepšinio lygos „Perlas“ ir TV3 grupės projektas, kuris skatino vaikus sudominti krepšinio treniruotėmis.

Krepšinio mokyklos itin aktyviai įsitraukė į atvirų durų dienos renginius ir išradingai kvietė jaunuosius krepšininkus ir jų tėvelius. Improvizuotas treniruotes vedė žinomi krepšininkai ir treneriai, geriausiai pasirodžiusiems buvo teikiamos dovanos, netrūko emocijų ir geros nuotaikos.

„Atėjo tikrai nemažai vaikų, visi buvo patenkinti, – sakė Utenos daugiafunkcinio sporto centro metodininkė Irma Maigienė. – Bendradarbiavome su „Juventus“ vyrų krepšinio klubu, jie atvyko į mūsų šventę, žaidė su vaikais, dalino prizus. Tikrai visiems patiko. Po renginio sulaukėme nemažai atsiliepimų, pasipildė mūsų grupės. Darėme estafetes, vaikai varžėsi, buvo baudų ir tritaškių metimų konkursai. Po renginio visi persikėlėme į didelę salę ir stebėjome Lietuvos rinktinės kovą Europos čempionate“.

„Atvirų durų renginiai tikrai pavyko, surengėme kelias treniruotes, kuriose netrūko norinčių sportuoti“, – pasakojo Vilniaus krepšinio mokyklos viešųjų ryšių specialistas Ignas Kalesnykas. – Pirmąją dieną treniruotes vedė krepšinio klubo „Perlas“ vyriausiasis treneris Arvydas Gronskis su savo asistentu, buvusiu ilgamečiu „Lietuvos ryto“ žaidėju Andriumi Šležu, o kitą dieną į svečius pasikvietėme „Kibirkšties“ moterų krepšinio klubo trenerę ir Europos čempionę Jurgitą Štreimikytę-Virbickienę. Atėję mažieji susipažino su kamuolio varymo subtilybėmis, labai įdėmiai klausėsi trenerių nurodymų. Patys mažiausi vaikai buvo nedrąsūs, todėl dar kamuolio į rankas neėmė ir viską stebėjo iš šono. Tėveliai dažniausiai domėjosi treniruočių grafikų, kokie treneriai dirbs su vaikais ir einamieji klausimai apie mokėjimus ir atsiskaitymus.Net ir pasibaigus atvirų durų dienoms telefonas netyla nuo norinčių pradėti sportuoti vaikų tėvelių skambučių, tad šiuo metu turime tikrą darbymetį. Ir kaip jau nekartą kartojome – krepšinis prasideda čia“.

Tiesa, ne visos krepšinio mokyklos sulaukė jaunųjų sportininkų gausos.

„Pažintis su sporto mokyklos krepšinio treneriais, konkursai, žaidimai, susitikimas su krepšinio komandos „Mažeikiai“ žaidėjais ir vadovais, turnyras trys prieš tris bei naujų auklėtinių registracija“, – taip apie renginio programą kalbėjo Mažeikių sporto mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Renata Martinkienė. – Tačiau mums trūko pačių miestelėnų iniciatyvos, nors reklamos ir žinučių buvo daug, tačiau nedaug tėvų atvedė savo vaikus, pasigedome didesnio noro domėtis savų vaikų veikla“.

„Susirinkusių vaikų skaičius tikrai nuliūdino, nedaug atėjo, ir vos dvi mergaitės, nors tikėjomės, kad bus daug daugiau“, – sakė Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ direktorius Algis Pušinaitis. – Reklamos buvo nemažai, kalbėjome su mokyklomis, vaikus ir tėvus tikrai kvietėme. Buvo paruošta smagi programa, vaikai galėjo varžytis su profesionaliomis krepšininkėmis, vyko esatefetės“.

Kaip įprasta, aktyviausiai atvirų durų dienose krepšinio mokyklose kartu su #beactive dalyvavo didžiųjų šalies miestų krepšinio mokyklos – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ar Šiaulių. Tačiau vaikus sportuoti kviečia ir mažesnių vietovių krepšinio mokyklos ar sporto centrai – nuo didžiųjų miestų stengiasi neatsilikti ir Anykščiai, Ukmergė ar Marijampolė.

Šių metų atvirų durų dienų ambasadoriais tapo dainininkas Vaidas Baumila, Krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas, „Tiketa“ komercijos vadovė Dovilė Poniškaitienė bei „Barclays“ IT paslaugų kokybės užtikrinimo specialistų Kristina Palaimaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)