Rugsėjo 22-ąją naujam sezonui besirengiantis „Žalgiris“ Londono olimpiniame parke esančioje „Copper Box“ arenoje žais draugiškas rungtynes su Torūnės „Polski Cukier“ ekipa iš Lenkijos, kuri 2016-2017 metų kaimyninės šalies krepšinio čempionate iškovojo sidabrą.

Kauno ekipa pilna jėga ruoštis naujajam sezonui galės tik rugsėjo viduryje, kai prie jos prisijungs nacionalinėms rinktinėms Europos čempionate atstovavę žaidėjai. Rungtynės Londone bus pirmasis rimtas išbandymas „Žalgiriui“ prieš artėjantį LKL ir Eurolygos sezoną.

„Rungtynės Londone – tikrai puiki idėja. Aš manau, kad Jungtinėje Karalystėje gyvenantys žmonės yra pasiilgę Lietuvos ir pasiilgę „Žalgirio“, todėl tai bus puiki proga savo akimis pamatyti, kaip mes žaidžiame. Galbūt ne visi turi galimybę grįžę į Lietuvą stebėti „Žalgirį“ gyvai, o šiuo atveju jiems net nereikia“, – apie būsimąjį susitikimą kalbėjo komandos kapitonas P. Jankūnas, „Žalgiriui“ atstovaujantis nuo 2003 metų.

Neabejojama, kad apie 8 tūkst. sirgalių talpinančioje arenoje bus daugybė „Žalgirio“ gerbėjų – bilietai į šias rungtynes tiesiog šluojami – o tai žinoti didžiulę tarptautinių varžybų patirtį sukaupusiam 33 metų puolėjui šiek tiek neįprasta.

„Turėtų būti tikrai labai įdomu ikisezonines rungtynes žaisti toli nuo Lietuvos, bet tribūnose matyti ir girdėti daugybę mūsų sirgalių ir jausti jų palaikymą“, – sakė P. Jankūnas, šiemet neprisijungęs prie Lietuvos rinktinės ir visas jėgas kaupiantis gimtojo miesto komandai.

Paklaustas nuomonės apie būsimąjį varžovą, P. Jankūnas siūlo jo nenuvertinti.

„Draugiškos rungtynės – tik pavadinimas: visuose susitikimuose komandos siekia pergalės, nori maksimaliai išnaudoti savo pajėgumus. Ruošimės naujam sezonui, todėl reikės pasitikrinti taktiką, naujus sumanymus.

Esu tikras, kad lygiai taip pat šioms rungtynėms ruošiasi ir Torūnės ekipa, jos toks pat požiūris, todėl lengvo pasivaikščiojimo nebus.

Mums teks gerokai padirbėti, o žiūrovai turėtų išvysti tikrai geras rungtynes“, – sakė „Žalgirio“ simboliu jau tapęs komandos kapitonas.

P. Jankūnas su „Žalgiriu“ iškovojo gausybę apdovanojimų, o šiemet tapo rezultatyviausiu lietuviu Eurolygoje: iki šiol puolėjas per 14 sezonų stipriausiame Europos klubų turnyre sužaidė 262 rungtynes, per kurias pelnė 2465 taškus. Praėjusiame sezone jis pagal šį rodiklį aplenkė dabartinį savo trenerį Šarūną Jasikevičių (226 rungtynės, 2343 taškai), kurį taip pat galės pamatyti į „Copper Box“ areną atėję sirgaliai.

Po „Titanų dvikova“ vadinamų rungtynių sirgaliai turės galimybę pabendrauti su mylimos komandos nariais, „Limestar Promotions“ organizuojamame ir Jungtinės Karalystės mažmeninės prekybos tinklas „Lituanica“ pristatomame renginyje žiūrovams pasirodys visoje Europoje žinomos „Žalgirio“ šokėjos, JK lietuvių įkurtos krepšinio mokyklos „Baltic Stars“ auklėtiniai, bus daug kitų atrakcijų.

Bilietus į rungtynes galima įsigyti Tiesa.com arba „See Tickets“ platformose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)