„Kitą sezoną atstovausiu Rusijos Krasnojarsko „Jenisej“ klubui“, – lmkl.lt informavo neseniai sužadėtuves šventusi L. Svarytė.

Praėjusį 2016-2017 metų sezoną „Sūduvos“ aukštaūgė buvo tiesiog nesulaikoma. Ji aikštelėje praleisdavo po 30 minučių, įmesdavo po 17,6 taško, atkovodavo po 11,3 atšokusio kamuolio, atlikdavo po po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo net po +24,5 naudingumo balo.

L. Svarytė dominavo viso LMKL sezono metu, kai net aštuoniskart (!) tapo savaitės žaidėja ir dukart – mėnesio. Ji buvo naudingiausia Lietuvos čempionato pusfinalio ir finalo etapų krepšininkė.

Per du pastaruosius sezonus Marijampolėje L. Svarytė du kartus tapo Lietuvos moterų krepšinio taurės laimėtoja, triumfavo Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) ir LMKL čempionatuose.

„Jenisej“ ateinančiame sezone rungtyniaus Rusijos „Premjer“ (elito) lygoje Europos taurės varžybose. Sibiro moterų krepšinio klubas buvo įkurtas 1980 metais, o nuo 2012-ų pateko į „Jenisej“ struktūrą.

Komandoje be L. Svarytės yra dar dvi legionierės iš JAV – Jessita Monroe (29-eri metai, 196 cm) ir Whitney Bays (25-eri, 189 cm). Tai bus mūsiškės konkurentės dėl minučių aikštėje. Krasnojarsko ekipą treniruoja Olga Šuneikina.

Pirmas Rusijos pirmenybių rungtynes L. Svarytė ir „Jenisej“ klubas spalio 1-ą dieną žais svečiuose su Orenburgo „Nadežda“. Europos taurės turnyre Krasnojarsko krepšininkės kovos B grupėje su Košicės „Good Angels“, Ružemberoko MBK (abi Slovakija) ir Mersino BSB (Turkija) ekipomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)