Didieji klubai jau susikomplektavę arba laukia paskutinio sudėties žaidėjo. Tuo metu pasvaliečiai yra pačiame darbų įkarštyje. Artėjant sezonui krepšininkų kainos ir norai mažėja, o to išlaukęs klubas renkasi geriausius iš likusių variantų.

„Pieno žvaigždės“, kaip ir likusios lygos komandos, stengiasi sukomplektuoti sudėtį kaip įmanoma greičiau, tačiau viskas atsiremia į kokybę ir finansus.

Kartais žaidėjo lygis neatitinka klubo norų, o kartais klubas tiesiog negali žaidėjui pasiūlyti norimo kontrakto.

„Klubai, kurie turi didžiausius finansus, jiems yra paprasčiau, – aiškino naujasis ekipos strategas Rimantas Grigas. – Jie gali rinktis žaidėjus iš viršutinių lentynų, žaidėjus, kurie yra visiems matomi, kurie daugiau apšviesti, daugiau žaidę Europoje ir turi susikūrę vardus. Tokie klubai kaip „Pieno žvaigždės“, kurių finansai yra riboti, jie renkasi įperkamus vietinius žaidėjus ir dalyvauja loterijoje su užsieniečiais.

Mes kartais laukiame tų paskutinių momentų, kuomet žaidėjai sutinka atvažiuoti ir už truputį mažesnius pinigus, nei norėtų. Mes negalime finansine prasme konkuruoti nė su viena iš LKL viršuje esančių komandų.“

Pasvaliečiai šiuo metu yra sukomplektavę priekinę liniją, tačiau jiems trūksta jėgos gynėjų grandyje. „Pieno žvaigždžių“ treneris neslepia, kad naujieji pirkiniai veikiausiai bus legionieriai, o būtent pagrindinis įžaidėjas turėtų detalizuoti tiek komandos būsimą žaidimo braižą, tiek sezono tikslus.

„Žinoma, norime demonstruoti greitesnį žaidimą su agresyvesne gynyba, – dėstė R. Grigas. – Tokios yra šiuolaikinio žaidimo tendencijos, jis darosi vis spartesnis, metimų išmetama vis daugiau. Visgi daug kas priklausys nuo naujojo įžaidėjo stiliaus. Ieškome tokio, kuris galėtų žaisti greičiau. Turime jaunų, mobilių ir stiprių žaidėjų komandoje, tad bandysime demonstruoti greitesnį žaidimą. Manau, kad to pageidauja ir žiūrovas. Jis nori, kad ekipa pelnytų 100, o ne 60 taškų.“

Aukštaitijos provincijos komanda artėjantį sezoną pasitiks stipriai pasikeitusi. „Pieno žvaigždės“ savo sudėtyje išsaugojo Steponą Babrauską, rusą Nikitą Balašovą bei epizodiškai rungtyniavusį Igorį Fiodorovą. Komandoje pasikeitė ir visas trenerių štabas.

Visgi kapitono S. Babrausko išlaikymas buvo kertinis tarpsezonio darbas.

„Stepo išsaugojimas buvo labai svarbus, nes jis komandos ašis. Jis padeda ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Aplink jį sukasi visas ekipos mikroklimatas. Babrauskas jį moka puikiai palaikyti, labai džiaugiuosi, kad jį išsaugojome“, – atviravo treneris.

33-ejų metų Babrauskui tai bus jau 13-asis sezonas stipriausioje šalies lygoje. 197 cm ūgio puolėjas per karjerą nė viename klube, išskyrus „Lietuvos rytą“, nebuvo užsibuvęs ilgiau negu vieną sezoną, tačiau „Pieno žvaigždžių“ marškinėlius jis dėvės trečius metus paeiliui.

Kuo toks ypatingas krepšininkui patapo mažiau nei 10 tūkst. gyventojų turintis miestelis?

„Pieno žvaigždės“ manęs nori, o man čia viskas tinka ir patinka. Turėjau pasiūlymų iš užsienio, bet abejonių likti nebuvo“, – sakė S. Babrauskas.

Atletas vis dar jaučia kartėlį dėl praėjusių metų, o pagrindinis tikslas – kad šio sezono ekipos rezultatai būtų geresni už pernykščius.

2016-2017 metų sezone pasvaliečiai užėmė 7-ąją vietą reguliariajame LKL sezone, o jų kelias medalių link atkrintamosiose varžybose baigėsi jau pirmajame etape, kuomet 0-3 nesugebėjo pasipriešinti Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Karaliaus Mindaugo taurėje „Pieno žvaigždėms“ sekėsi panašiai. Iš kovos dėl apdovanojimų jie pasitraukė jau ketvirtfinalyje, kuomet namuose pralaimėjo Prienų–Birštono „Vytautui“.

„Noriu geresnių rezultatų nei pernai, tą ir mėginsime padaryti, o kaip pavyks – žiūrėsime“, – sakė Babrauskas.

R. Grigo auklėtiniai sezoną pradės rugsėjo 20-ąją, o pirmasis testas – labai sunkus. Pasvaliečiai vyks į Vilnių, kur susitiks su vietos „Lietuvos rytu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)