Lietuvos čempiones Marijampolės „Sūduvą“ paliko aukso medalius su auklėtinėmis iškovojęs ir ketverius metus čia praleidęs Rimvydas Samulėnas, kurį prie marijampoliečių komandos vairo pakeitė Tadas Stankevičius.

44-erių metų T. Stankevičius sutartis sudarė pagal formulę 1+1. Naujas „Sūduvos“ vyriausiasis treneris turi sukaupęs didelę patirtį moterų krepšinyje. 2011-2014 metų sezone strategas treniravo Vilniaus „Kibikštį“, su kuria varžėsi moterų Eurolygos ir Europos taurės varžybose. Praeityje treneris taip pat yra dirbęs su įvairaus amžiaus Lietuvos merginų rinktinėmis, o praėjusią vasarą T. Stankevičius dirbo su Lietuvos jaunučių (U16) merginų rinktine, su kuria rugpjūčio 4-12 dienomis dalyvavo Europos merginų čempionate Prancūzijoje ir užėmė 14-ą vietą. T. Stankevičius 2014-2015 metų sezone treniravo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate rungtyniavusią „Prienų“ vyrų komandą.

Šalies vicečempionių Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ klubą vietoje šešerius metus čia dirbusio Lino Šalkaus treniruos Mantas Šernius.

34 metų buvęs futbolininkas jau yra dirbęs moterų klubų ir rinktinių krepšinyje. 2009–2010 metų sezone M. Šernius dirbo Vilniaus TEO trenerio asistentu, o vėliau perėmė ir vyriausiojo trenerio vairą. 2010–2012 metais jis buvo Kauno „VIČI-Aisčių“ vyriausiuoju treneriu. 2016 metų pabaigoje, po metų pertraukos strategas sugrįžo prie Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vairo.

Vyriausiuoju rinktinės treneriu M. Šernius jau dirbo 2014–2015 metais. Iš Šilutės kilęs strategas 2013-ais pasuko į vyrų krepšinį, kur dirbo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ trenerio asistentu, o nuo 2014 iki 2016 metų vadovavo Pasvalio komandai. Paskutinė naujo „Hoptrans-Sirenų“ trenerio stotelė buvo Kinija, kur specialistas dirbo vieno stipriausių vietos moterų krepšinio klubo Tajuano-Šansi „Flame“ asistentu.

Kauno „Aisčių-LSU“ nauju treneriu tapo Rokas Kondratavičius, o kaunietės atsisveikino su Gediminu Meiliūnu. Trejų metų sutartį su kaunietėmis pasirašiusiam Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentui 23-ejų metų R. Kondratavičiui teks nemenkas iššūkis vadovauti beveik bendraamžėms žaidėjoms. „Aisčių-LSU“ klube jis dirbs jau penktą sezoną – iki tol R. Kondratavičius dirbo trenerio asistentu, o 2015-2016 metų sezone laikinai ėjo ir vyriausiojo trenerio pareigas. Praėjusią vasarą jaunas krepšinio specialistas dirbo Lietuvos jaunučių merginų rinktinės trenerių štabe.

Šiaulių „Rūtos-Universiteto“ komandoje taip pat įvyko trenerių kaita. Vietoje buvusio ekipos stratego Arūno Kačerausko su jaunosiomis šiaulietėmis nuo šiol dirbs Dainius Bertulis.

Šiaulietis 44-erių metų D. Bertulis nuo 2006 metų treniravo vyrų komandą Pakruojo „Meresta“ Nacionalinėje (NKL) ir Regionų (RKL) lygose. Jis yra studijavęs LSU, Šiaulių sporto mokyklos „Saulė“ vaikinų krepšinio treneris ir kūno kultūros mokytojas Šiaulių Lieporių gimnazijoje.

Tik trys LMKL komandos prieš naują sezoną išsaugojo savo trenerius. Bronzos medalių laimėtoją Vilniaus „Kibirkštį“ toliau treniruos 1997 metų Europos čempionė Jurgita Štreimikytė, ketvirtą vietą užėmusiai Klaipėdos „Fortūnai“ ir šį sezoną vadovaus Vilius Stanišauskas, o Ukmergės „Vilkmergės“ merginas rungtynėms kaip ir prieš metus rikiuos Gytautas Kievinas.

Trenerių kaita LMKL komandose prieš 2017-2018 metų sezoną (klubas, buvęs treneris – naujas strategas):

„Sūduva“: Rimvydas Samulėnas – Tadas Stankevičius;
„Hoptrans-Sirenos“: Linas Šalkus – Mantas Šernius;
„Aistės-LSU“: Gediminas Meiliūnas – Rokas Kondratavičius;
„Rūta-Universitetas“: Arūnas Kačerauskas – Dainius Bertulis.

Komandos išsaugojusios vyriausiuosius trenerius:

„Kibirkštis“: Jurgita Štreimikytė;
„Fortūna“: Vilius Stanišauskas;
„Vilkmergė“: Gytautas Kievinas

Naujas LMKL sezonas prasidės spalio pradžioje. LMKL čempionate dalyvaus septynios komandos: „Sūduva“, „Hoptrans-Sirenos“, „Kibirkštis“, „Fortūna“, „Aistės-LSU“, Š„Rūta-Universitetas“ ir „Vilkmergė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)