Komandos vyriausiasis treneris Tomas Masiulis prieš pirmenybes tikėjo, kad jo vadovaujami studentai į Taivaną keliauja ne pramogauti.

„Po draugiškų rungtynių Kinijoje mūsų trenerių štabas likome patenkinti vaikinų pasiruošimu. Tikrai matėme, kad galime žaisti su pajėgiomis komandomis. Tad tikėjome, kad galime gerai pasirodyti.

Universiados čempionatas buvo įtemptas, sudėtingas, dabar ramiai vertinant, pirma akistata su Izraeliu buvo viena svarbiausių, tai buvo kova dėl pirmos vietos grupėje. Juk mūsų pogrupis – ypač stiprus, mano manymu, iš jo keturios ekipos galėjo pretenduoti į pusfinalį, o žaidė dvi“, – apie konkurenciją čempionate kalbėjo T. Masiulis.

Pasak jo, finale pergalę lėmė ekipos vienybė. „Džiaugiamės, kad surinkome tuos vyrus, kurie norėjo žaisti, kurie negailėjo savo vasaros ir kovojo už Lietuvą. Buvome lyg viena šeima, visi siekėme vieno tikslo.

Buvome pasiruošę ir netektims, jei kažkas nebegalėjo padėti, į kovą stojo kiti. Regimanto Minioto trauma labai sudėtinga, paveikė ekipą, tačiau vaikinai norėjo už jį kovoti ir tą padarė. Visos rungtynės mums buvo lemiamos, lyg naujas finalas“, – tvirtino T. Masiulis.

O prieš jį, anot stratego, buvo svarbiausia nuteikti vaikinus, jog jie patikėtų savo galimybėmis siekiant pergalės.

„Amerikiečiai prieš mačą su mumis buvo laimėję septynerias rungtynes iš eilės, reikėjo krepšininkams įkalti į galvas, kad galime žaisti ir nugalėti. Svarbiausia, kad neleidome varžovams bėgti, mesti lengvų metimų. Amerikiečių pelnytų taškų vidurkis siekė apie šimtas taškų, o finale prieš mus pelnė tik 74 taškus, tai viską pasako“, – pergalės priežastis aiškino treneris.

Finale varžovų tikru galvos skausmu tapęs Donatas Tarolis surinko dvigubą dublį (13 taškų, 12 atkovotų kamuolių), lemiamu momentu nevengė imtis iniciatyvos ir ketvirtame kėlinyje pelnė svarbius taškus. Pasak T. Masiulio, lyderio rolės D. Tarolis ėmėsi neatsitiktinai, tą vertė daryti susiklosčiusios aplinkybės.

„Du mūsų ketvirtos pozicijos žaidėjai – Mindaugas Kačinas ir Regimantas Miniotas, negalėjo padėti finale, tą Donatas puikiai suprato, gavo daug žaisti ir buvo labai naudingas“, - pridūrė T. Masiulis.

Pats Donatas nesureikšmino savo indėlio – visi kovojo ir širdis atidavė aikštėje. „Nebuvo kam taupytis, juk paskutinis mačas. Neturėjome ko prarasti, kovojau dėl kiekvieno kamuolio, stengiausi daryti viską, ko reikėjo komandai ir gerai sekėsi.

Nors netrūko mūsų ekipoje traumuotų žaidėjų, tikėjome pergale ir ją pasiekėme. Nėra žodžių išreikšti emocijas, nepakartojamas jausmas“, – laikydamas rankoje aukso medalį džiaugėsi 23-ejų D. Tarolis.

Tačiau didžiausią įspūdį paliko pergalė ketvirtfinalyje prieš Argentiną, kai ją pavyko išplėšti po paskutinės sekundės taiklaus Igno Vaitkaus metimo.

Anot jo, šis mačas buvo pats svarbiausias turnyre, atvėręs lietuviams kelią medalių link. „Žinojome, kad keliaujame ne atostogų į Taipėjų, o kovoti ir laimėti. Buvome tam nusiteikę“, – pridūrė netrukus prie „Lietkabelio“ prisijungsiantis D. Tarolis.

2007-aisiais Lietuvos rinktinė yra tapusi universiados čempione, dalis šių krepšininkų gina Lietuvos vyrų rinktinės garbę, treneris neabejojo, dabartinė visa auksinė studentų komanda gali ateityje atstovauti vyrų rinktinę.

„Man jie visi verti nacionalinės komandos. Reikia vaikinais tikėti, daugiau pozityvumo, daugiau pasitikėjimo šiais jaunais vyrais ir jie galės kalnus nuversti“, – teigė T. Masiulis, kuriam pergalė universiadoje – solidžiausias jo, kaip trenerio pasiekimas.

„Nuostabus jausmas finale įveikti amerikiečius. Finale demonstravome gražų krepšinį, visi žaidė atsidavę, kovojo dėl kiekvieno kamuolio, emocijų daug, man kaip treneriui – tai pirmas aukso medalis“, – pridūrė T. Masiulis.

Universiados čempionais tapo Dovis Bičkauskas, Martinas Gebenas, Mindaugas Kačinas, Donatas Tarolis, Ignas Vaitkus, Tomas Dimša, Justas Tamulis, Evaldas Šaulys, Kristupas Žemaitis, Paulius Danisevičius, Regimantas Miniotas, Martynas Sajus, ekipai vadovavo vyr. treneris Tomas Masiulis, jo asistentas – Marius Tamolis.

Šis krepšininkų medalis Taivane papildė lietuvių trofėjų kraitį iki septynių - tris medalius (du aukso ir vieną bronzos) iškovojo plaukikas Danas Rapšys, du (sidabro ir bronzos) dziudo imtynininkė Santa Pakenytė ir vieną (bronzos) šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)