Praeityje su vėluojančiais ir atšauktais skrydžiais skaudžiai susidūrę žalgiriečiai džiaugėsi, kad ateinančio sezono metu nuobodžiauti prie įlaipinimo vartų laukimo salėje neteks. Komandos treneris Šarūnas Jasikevičius yra įsitikinęs, kad sklandūs skrydžiai į rungtynes išvykoje gali „Žalgirio“ komandai atnešti 2-3 papildomas pergales.

Praėjusį sezoną Lietuvos čempionai su 14 pergalių užėmė 10-ą vietą, per keletą žingsnelių likdami nuo išsvajotojo „Top 8“. Anot trenerio, šio sezono komandos tikslas – ketvirtfinalis. Spalio mėnesį startuosiančiame Eurolygos sezone aukštesnių rezultatų komandai, kartu su treneriais, medikais bei sirgaliais, padės siekti ir specialiai pritaikytas orlaivis – iki 56 keleivių talpinantis, sporto ir verslo komandų patogumui įrengtas „Boeing 737“. Lėktuve atstumas tarp prabangių sėdynių – daugiau nei 1 metras.

„Užsakomieji reisai į Eurolygos rungtynes yra stiprus šuolis į priekį, apie kurį anksčiau net nedrįsdavome pasvajoti. Tai stipriai palengvins komandos pasiruošimo ir kelionių procesą. Smagu, kad tuo pačiu pradedame darbą ir su profesionalia „SKYCOP“ komanda, kuri užtikrins, kad visi suplanuoti skrydžiai vyktų laiku, ir gins mūsų teises, atsiradus nesklandumams, – naujos partnerystės privalumus įžvelgia Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Š. Jasikevičius. – Dažnai keliaujant teko susidurti ir su skrydžių vėlavimu, ir atšaukimu, kas sukelia daugybę nepatogumų – nesvarbu, ar kalbame apie komandos tikslus, ar kiekvieno kito keleivio verslo ar asmenines keliones. Tai labai nemalonu, atima daug laiko ir kantrybės. Tokiais atvejais labai praverčia turėti patikimą partnerį, kuris kovos už tavo teises.“

„Krepšinio, futbolo ir kitos sporto komandos turi įtemptą kelionių grafiką – treniruočių ir poilsio laikas yra kruopščiai suplanuotas. Drausminga dienotvarkė ypač svarbi ir padeda sportininkams palaikyti ne tik fizinę formą, tačiau ir psichologinį nusiteikimą. Anot sporto psichologų, nepriklausomai nuo varžybų rezultato, treneriai privalo užtikrinti kokybišką ir nepertraukiamą sportininkų poilsį.

Tikslingai sustyguotų planų sutrikdymai komandai dažnai sukelia stresines situacijas, kurios gali turėti lemtingų pasekmių“, – teigia už keleivių teises kovojančios ir už vėluojantį, atšauktą ar perpildytą skrydį pinigus atgauti padedančios bendrovės „SKYCOP“ vadovas Marius Stonkus. – Neseniai kaip tik padėjome Lietuvos 20-mečių vaikinų rinktinei. Lėktuvui, kuriuo turėjo skristi rinktinė, vėluojant pakilti į pasiruošimo turnyrą Prancūzijoje, vaikinai susidūrė su didelėmis problemomis. Lietuvos jaunimo rinktinė Europos čempionate krito ketvirtfinalyje ir neteko progos pakovoti dėl medalių.“

Lietuvos jaunimo komandos patirtis – ne išimtis. Praėjusiais metais atšaukus Maltos futbolo komandos skrydį į tarptautinį mačą Estijoje, futbolininkai 24 valandas turėjo praleisti Amsterdamo oro uoste. Tuo tarpu oro linijos kaip priežastį įvardino techninius nesklandumus, kurie iki šiol taip ir nebuvo oficialiai patvirtinti.

Anot M. Stonkaus, pretenzijos iš sporto komandų nėra dažnas reiškinys, tačiau tokie atvejai būna itin nuostolingi oro linijoms: „Kiekvienam keleiviui priklauso iki 600 eurų kompensacija už atšauktą ar atidėtą skrydį. Krepšinio ar futbolo klubo atveju, kompensacija gali siekti nuo 15 000 iki 20 000 eurų.

Trikdžiai keliaujant į varžybas sportininkams reiškia ne tik finansinę, bet ir moralinę žalą. Dieną iš dienos praleidę treniruotėse, atletai mažiausiai nori, kad dėl neprofesionaliai dirbančios aviacijos kompanijos klaidos jų darbas būtų paverstas niekais. Turėdami ilgametę patirtį aviacijos versle, džiaugiamės ateinantį sezoną galėdami išgelbėti Kauno „Žalgirį“ nuo bet kokių trikdžių ir, tikėkimės, padėsime pasiekti „Top 8“ etapą Eurolygoje.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)