Itin vangiai mačą pradėję lietuviai jau pirmame ketvirtyje turėjo dviženklį deficitą (9:19), tačiau antrajame pavyko perimti iniciatyvą ir priartėti vieno metimo atstumu – 36:38.

Vos tik sugrįžęs po ilgosios pertraukos Tomas Dimša švystelėjo iš toli ir vos antrą šiose rungtynėse išvedė Lietuvos komandą į priekį. Trečiame kėlinyje svarstyklės nuolat svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę, tačiau prieš paskutines 10 minučių pirmavo mūsiškiai (56:52).

Iniciatyvą į savo rankas perėmę T. Masiulio auklėtiniai bandė atitrūkti – po Dovio Bičkauskio tolimo šūvio komandas jau skyrė 8 taškai, tačiau jau kitoje atakoje argentiniečiai atsakė penkiais taškais ir sugrąžino intrigą (67:64).

Įnirtingos kovos nugalėtojai sprendėsi pačioje jos pabaigoje. Likus žaisti 15,8 sek. lietuviai prarado kamuolį išsimesdami jį iš užribio, o Argentinos komanda po minutės pertraukėlės surengė ataką „2+1“ ir persvėrė rezultatą savo naudai (69:70).

Paskutinei atakai mūsiškiai turėjo 6,6 sek. ir šio laiko užteko išsigelbėti – po chaotiškos atakos aidint sirenai dvitaškį iš po krepšio pataikė Ignas Vaitkus.


Visgi peržiūrėję vaizdo pakartojimą, teisėjai argentiniečiams suteikė šansą išsigelbėti, skirdami jiems dar 0,3 sek. papildomo laiko.

Tačiau tuomet viskas pasisuko neįtikėtina linkme – už ginčus su arbitrais Argentinos rinktinės treneris buvo nubaustas technine pražanga ir tai leido lietuviams triumfuoti 72:70.

Lietuva: Tomas Dimša 16 (4/9 trit.), Evaldas Šaulys 13, Ignas Vaitkus 11, Regimantas Miniotas (9 atk. kam.) ir Dovis Bičkauskis (5 rez. perd.) po 9 taškus.

Argentina: Carlosas Buemo 22, Ayanas De Carvalho 16, Martinas Fernandezas 10, Erickas Thomasas 9 taškai.

Pusfinalyje lietuvių laukia akistata su latviais, o dėl antrojo kelialapio į finalą grumsis JAV ir Serbijos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)