Sostinės klubo vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis oficialiai sostinės komandos svetainei kalbėjo apie tarpsezonio uždavinius ir pirmuosius įspūdžius apie naujokus.

„Kaip minėjau anksčiau, dabar pagrindinis dėmesys skiriamas fiziniam pasiruošimui. Treneris Evaldas Kandratavičius su žaidėjais daug laiko praleidžia sunkumų kilnojimo salėje ir stadione.

Aišku, žiūrime gynybines sistemas, įterpiame ir krepšinio. Visiems žaidėjams reikia susitvarkyti kūno linijas – po vasaros kai kurie jų galbūt yra per sunkūs. Mes krepšininkus svėrėme, matavome ir žinome jų riebalų sluoksnio storį. Visų pirma, turime atrodyti sportiškai“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ vairininkas.

Anot R. Kurtinaičio, tarpsezonio metu buvo stengiamasi domėtis patyrusiais ir aukštu krepšinio intelektu pasižyminčiais žaidėjais.

„Fizinio pasiruošimo metu komandai yra skiriami dideli krūviai ir dirbame du kartus per dieną po pustrečios valandos. Mes daugmaž žinome apie naujokų galimybes, kitaip nebūtume jų kvietę. Dabar gerų ar blogų rezultatų tikėtis yra per anksti. Dirbame ir po poros savaičių turėtų išryškėti.

Nemažai dalykų klubą papildžiusiems žaidėjams yra negirdėti, tačiau jiems nereikia kartoti po kelis kartus. Visi turi neblogą krepšinio intelektą ir supranta apie, ką vyksta kalba.

Aišku, mes ir stengėmės kviesti tokius atletus – tada daug lengviau dirbti. Žinoma, turime ir jaunų krepšininkų, kuriuos reikia stabdyti ir skirti daugiau laiko išaiškinimui, tačiau toks mūsų darbas.
Kol kas esu patenkintas, tačiau dar nebuvo rungtynių. Šiuo metu viskas vyksta pagal planą“, – sakė R. Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ komanda jau dėlioja draugiškų rungtynių planą, o rugsėjo 10 dieną sostinės klubo arenoje bus žaidžiamas mačas su Eurolygoje dalyvausiančiu Maskvos srities „Chimki“ klubu.

Bilietų kaina į rungtynes – 5 eurai, įėjimas su 2017-2018 m. sezono abonementu, galiojančiu „Lietuvos ryto" arenoje, nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)