Pirmoje rungtynių pusėje aikštelėje vyko lygi kova. Iki antrojo kėlinio likus žaisti dvi minutes ukrainiečiai surengė spurtą, bet išlaikyti persvaros nesugebėjo, nes ukrainiečių treneris užsidirbo techninę pražangą. Tuo pasinaudoję lietuviai persvėrė rezultatą savo naudai 31:30. Po akimirkos ukrainiečiai persvarą susigrąžino, tačiau Evaldas Šaulys su antro kėlinio sirena smeigė tritaškį ir rezultatas tapo lygus 34:34.

Antroje susitikimo pusėje Lietuvos studentai visą laiką pirmavo nedidele taškų persvarą. Nors ukrainiečiai bandė lietuvius vytis, užtikrinčiau sužaidę rungtynių pabaigą lietuviai iškovojo pergalę ir su trimis pergalėmis bei vienu pralaimėjimu tapo D grupės lydere.

„Pergalę lėmė mūsų nusiteikimas. Treneris akcentavo, kad tai labai svarbios rungtynės, kad jas pralaimėję galime nepatekti į stipriausių aštuntuką. Rungtynėse rizikavome su jų mažais žaidėjais, leidome jiems daugiau atakuoti. Žinojome, kad varžovai žais agresyviai, bus daug kontakto, todėl davė to kontakto atgal“, – po rungtynių kalbėjo vienas Lietuvos studentų rinktinės lyderių Ignas Vaitkus.

„Prieš rungtynes žinojome, kad jie žaidžia agresyvų, kietą krepšinį. Buvo užduotis laimėti lentą, kurią laimėjom 48:29. Jų didelis žmogus kiek netikėtai pataikė daug tolimų metimų. Labai džiaugiuosi vyrų nusiteikimu, kad Martynas Sajus grįžo po traumos, manau sužaidėme geras rungtynes, – po pergalės šnekėjo treneris Tomas Masiulis.

– Rungtynių pabaigoje padarėme keletą klaidelių, kas neleido ramiai pabaigti rungtynių. Bet labai gerai suvadovavo Dovis Bičkauskis. Paskutinis varžovas, kad ir neturi daug pergalių, yra pavojingas, turi daug metikų, bus sunkios rungtynės, mes kovosime iki galo, nes pergalė leis užsitikrinti pirmą vietą grupėje.“

Lietuvos komandoje rezultatyviausi buvo Regimantas Miniotas ir Ignas vaitkus, pelnę po 13 taškų, o Evaldas Šaulys ir Dovis Bičkauskis pridėjo po 12.

Mūsiškiai grupių kovas penktadienį baigs rungtynėmis prieš Rusijos rinktinę. Mačo pradžia – 12:30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)