„Hoptrans-Sirenų“ komandoje M. Šernius pakeitė Liną Šalkų, kuris Kauno rajono klube dirbo šešis sezonus.

„Džiaugiamės, kad mūsų komandai vadovaus moterų rinktinės treneris. Tai įrodo, kad šis specialistas yra vienas geriausių Lietuvoje. Smagu, kad treneris pasirinko Kauno rajono komandą ir liko dirbti Lietuvoje, nors tikrai turėjo ir nemažai pasiūlymų iš užsienio. Mūsų laukia tikrai įdomus sezonas“, – apie pokyčius trenerių štabe kalbėjo komandos direktorė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

34 metų strategas jau yra dirbęs klubiniame moterų krepšinyje. 2009–2010 m. sezone M. Šernius dirbo Vilniaus TEO trenerio asistentu, o vėliau perėmė ir vyriausiojo trenerio vairą. 2010–2012 m. jis buvo Kauno „VIČI-Aisčių“ vyriausiuoju treneriu.

Iš Šilutės kilęs strategas 2013 m. pasuko į vyrų krepšinį, kur dirbo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ trenerio asistentu, o nuo 2014 m. iki 2016 m. vadovavo Pasvalio komandai.

2016 m. pabaigoje po metų pertraukos strategas sugrįžo prie Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vairo. Vyriausiuoju rinktinės treneriu M. Šernius jau dirbo 2014–2015 m.

Paskutinė naujojo „Hoptrans-Sirenų“ trenerio stotelė buvo Kinija, kur specialistas dirbo vieno stipriausių vietos moterų krepšinio klubų, Tajuano-Šansi „Flame“, asistentu-konsultantu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)