Vyriausiasis „Lietuvos ryto“ komandos treneris Rimas Kurtinaitis oficialiai klubo svetainei internete teigė, jog tai – itin įdomaus stiliaus žaidimas, kuris praeityje buvo žaidžiamas kiek paprasčiau. Stratego nuomone, svarbiausia, jog komandoje būtų bent vienas tvirtai sudėtas arba aukštas krepšininkas.

„Baigęs krepšininko karjerą pats ne kartą dalyvavau „3x3“ turnyruose, – pasakojo R. Kurtinaitis. – Tiesa, dabar tai jau tapo kiek oficialesniu sportu, nes anksčiau gatvės krepšinyje į taisyklių pažeidimus buvo žiūrima pro pirštus. Praeityje savo varžovo galėdavai negailėti, o pražangos už tai tikrai nebūdavo skiriamos.

Gatvės krepšinyje žaidimas vyksta labai greitai, o norėdamas žaisti po krepšiu, privalėdavai turėti imtynininko kūną. Pražangos būdavo labai kietos. Atsilikdamas vienu tašku rungtynių pabaigoje niekada nebūdavai tikras, kad išmesi kamuolį, nes gale varžovai pradeda tave stabdyti kietomis pražangomis.

Žaidimas vyksta lauke, todėl tai kartais gali trukdyti taiklumui. Kadangi po krepšiais dažniausiai vyksta itin kieta ir fizinė kova, tai trejetukui būtinas bent vienas aukštas bei tvirtas žaidėjas. Labai svarbu yra atkovoti kamuolį, o tolimi metimai gelbsti retai.“

Krepšinis „3x3“ jau oficialiai tapo ir olimpinių žaidynių dalimi, o R. Kurtinaitis neabejojo, kad kovoti dėl aukso su laiku gali bandyti ir ryškiausios šio sporto žvaigždės.

„Manau, kad labai gerai, jog krepšinis „3x3“ tapo olimpine sporto šaka, – pasakojo R. Kurtinaitis. – Prieš daugiau nei 20 metų esu Australijoje žaidęs „3x3“ profesionaliai. Tribūnos buvo sausakimšos, o žaisti man labai patiko.

Su laiku šio stiliaus krepšinį pradės žaisti ir labiau žinomi šio sporto atstovai. Juk žaidimas vyksta į vieną krepšį, todėl jėgų lieka daugiau. Man jau beveik 60 metų, todėl per du krepšius bėgioti aš jau nenoriu. Tokiu atveju – tinka tik žaidimas į vieną krepšį. Baigę karjerą žaidėjai gali laisvai pereiti prie „3x3“ žaidimo, nes jis reikalauja mažiau fizinių jėgų.“

Vyriausiasis „Lietuvos ryto“ klubo strategas pabrėžė tokio žaidimo svarbą individualiam krepšininkų tobulėjimui bei prisiminė pavyzdį iš tolimos praeities olimpinėse žaidynėse:

„Žaidimas „3x3“ yra gerokai laisvesnis, o jis vaikus moko individualaus meistriškumo. Mano nuomone, dažnai gatvės krepšiniu užsiimantis jaunas krepšininkas turėtų vėliau būti sėkmingas ir žaidime penki prieš penkis.

Sykį vienas tinklinio federacijos vadovas man pasakojo, kaip du paplūdimio tinklinio žaidėjai, kurie aikštėje žaidžia dviese, išbandė savo jėgas komandiniame tinklinyje (šeši prieš šešis). Jei neklystu, ta komanda tapo olimpine čempione.

Manau, kad vaikams gatvės krepšinis yra labai naudingas, nes nėra jokių schemų ar derinių. Žaidėjas turi pasitikėti daugiausiai savo jėgomis, todėl nauda yra labai didelė. Gatvės krepšinio turnyrai yra labai reikalingi ne tik Vilniaus miestui, bet ir visai mūsų šaliai.“

Siųsdamas žinutę visiems krepšinio aistruoliams, kurie galvoja apie dalyvavimą turnyre Vilniuje, R.Kurtinaitis ragino niekada nepasiduoti, o svarbiausia – užsiregistruoti ir dalyvauti.

„Norėčiau palinkėti nenusiminti, jeigu vienas ar kitas rezultatas nebus toks, kokio galbūt jaunieji krepšininkai tikisi. Reikia bet kokiu atveju nepasiduoti ir siekti savo tikslo. Džiaugiuosi, kad atsiranda vis daugiau galimybių jaunimui žaisti krepšinį, o visiems dalyviams rugsėjo 2-ąją norėčiau palinkėti sėkmės.“

„3x3“ turnyras „Lietuvos ryto“ taurei laimėti įvyks jau rugsėjo 2-ąją, o savo paraišką dalyvauti pateikė jau daugiau nei 60 komandų. Vietų kiekis – ribotas, todėl skatiname nieko nelaukti ir savo trejetuką užregistruoti jau artimiausiomis dienomis.

Registracijos formą galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)