Nuo spalio 1-osios žingsnių taisyklė bus sulyginta su NBA taikoma taisykle – pirmasis žingsnis nesumušus kamuolio nebus traktuojamas kaip taisyklių pažeidimas, t.y. atramine bus laikoma jau po pirmojo žingsnio parketą palietusi koja. Būtent tokia taisyklė šiuo metu galioja NBA.

Kadangi šis pakeitimas įsigalios tik nuo spalio, artėjančiame Europos čempionate (rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 d.) galios senosios taisyklės.

Neabejojama, kad dėl šios korekcijos žaidimas Europoje bus gerokai palengvintas amerikiečiams, kuriems dabartinis FIBA žingsnių traktavimas nuolat keldavo bėdų Senajame žemyne.

Kai kurie Europoje žaidžiantys amerikiečiai jau pasidžiaugė tokiomis permainomis, tačiau yra ir situacijos kritikų, teigiančių, kad tokiu būdu FIBA pataikauja JAV ir amerikiečiams krepšininkams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)