Kol kas šalies vicečempionų stovykloje trūksta keturių žaidėjų – su rinktinėmis esančių Ado Juškevičiaus, Žanio Peinerio ir Donato Tarolio bei kitą savaitę atvyksiančio Lorenzo Williamso.

Vyriausiasis treneris Artūras Štalbergas teigė, kad komanda dar ieško antro atakų organizatoriaus, o žiūrovams latvis žada malonų akiai krepšinį.

LKL sezono atidarymo mačą „Lietkabelis“ žais rugsėjo 19-ąją, kai „Cido“ arenoje priims Utenos „Juventus“ ekipa.

„Manau, kad subūrėme labai stiprią komandą. Dabar trenerių štabui labai svarbu sudėlioti akcentus ir tą stilių, kurį norime propaguoti. Treniruotėse lauke ir salėje turime pasiekti optimalią sportinę formą bei pasiruošti sezono startui“, – sakė strategas.

– Vis dar ieškote antro įžaidėjo. Kokia situacija su juo?

– Taip, ieškome dar vieno įžaidėjo. Manau, kad artimiausiu metu jis prisijungs prie komandos. Dar trūksta Peinerio, Juškevičiaus. Jeigu jie pateks į galutinius savo rinktinių dvyliktukus Europos čempionatui, bus puiku tiek jiems, tiek klubui.

– Kur vyks pasiruošimas?

– Būsime didžiąją laiko dalį Panevėžyje. Vyksime tik į turnyrą Liepojoje, kur „Lietkabelis“ rungtyniavo pernai. Šiemet čia bus stiprios komandos. Taip pat laukia Sargūno taurė „Cido“ arenoje.

– Kokį žaidimą demonstruos „Lietkabelis“?

– Šiuo metu turiu savo filosofiją ir viziją, kaip mes turime žaisti. Kiekviena treniruotė atneš korekcijas. Taip pat ir žaidėjų pasiruošimas. Manau, kad žaisime žiūrovams malonų krepšinį ir jį bandysime vainikuoti pergalėmis.

– Simą Jasaitį matote ir lengvojo krašto, ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose?

– Matau jį tiek vienoje, tiek kitoje pozicijoje. Man svarbiausia, kad kiekvienas žaidėjas galėtų rungtyniauti ne tik vienoje, bet keliose pozicijose. Jeigu jis tai gali, vadinasi yra pakankamai aukšto lygio krepšininkas. Mūsų komandoje yra net keli žaidėjai, kurie gali rungtyniauti trijose pozicijose.

– Broliai Lavrinovičiai bus vyresni už jus. Šis faktas jums nepatogumų nekelia?

– Ne, dėl to nėra problemų. Treneriui svarbiausia yra turėti autoritetą ir tai neturėtų tapti problema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)