Kilo oro temperatūra – augo ir įtampa, kiekvienas pralaimėjimas galėsi užkirsti kelią į sėkmę.

Jaunųjų talentų kovas akylai stebėjo ir įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinių žaidėjai.

„Aš pats tokiame turnyre esu dalyvavęs vieną sykį“, – pasakojo Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinės narius Ignas Sargiūnas. – Tiesa, jis nebuvo labai sėkmingas. Grupės etapą įveikiau, tačiau vėliau kritau. Finalų nepasiekiau.“

„Man teko dalyvauti pora sykių“, – prisiminė Eurolygos čempiono Tomo Masiulio sūnus Gytis, kuris yra Lietuvos dvidešimtmečių rinktinės lyderis. – Druskininkuose su metais vyresniais vaikinais užėmiau antrą vietą, o dar po metų savo kovą baigiau ketvirtfinalyje.“

Vyriausiųjų vaikinų (gim. 2000-2001 metais) grupėje triumfavo Domantas Strikulys, antras liko Saulius Mikelionis, o trečias Kristupas Lukošius. Toje pačioje merginų amžiaus grupėje pirmą vietą užėmė Kamilė Žiedelytė, antra liko Martyna Čepaitė, o trečia Manta Urbonaitė.

2002-2003 metais gimusių vaikinų grupėje pirmą vietą iškovojo olimpinio čempiono Šarūno Marčiulionio sūnus Augustas, antras liko Matas Prascienius, o trečias – Edvinas Volodkovičius. Toje pačioje merginų amžiaus grupėje visas varžoves nugalėjo Šeila Gudinskaitė, antra liko Kamilė Grybauskaitė, o trečia – Žaneta Gustytė.

„Visos kovos buvo sunkios, tačiau finalas buvo pats sunkiausias. Viskas susidėjo, atsiliepė nuovargis“, – pasakojo A. Marčiulionis. – Šiemet jau dalyvauju antrą kartą, Palangoje nepasisekė, o dabar jau geriau.“

„Sunkiausia buvo atkrintamose, varžovė buvo neparanki, buvo sunku“, – apie kovas pasakojo čempionė Š. Gudinskaitė. – Atvykau iš Panevėžio, daug ruošiausi, tai tikėjausi sėkmės. Ir toliau dirbsiu ir ruošiuos lemiamam etapui“.

Pačių jauniausių (gim. 2004-2005 metais) amžiaus grupėje pirmą vietą užėmė Paulius Murauskas, antras liko Gediminas Alisas, trečias buvo Alanas Zaeuras. Mergaičių grupėje nugalėtoja tapo Rusnė Augustinaitė, antra liko Gelija Bartaškaitė, o trečia – Ugnė Timonytė.

Šiais metais kvalifikacinių turnyrų nugalėtojams atiteko „Sprite“ firminės kuprinės, gėrimo pakuotės ir diplomai. Finalo antros vietos laimėtojai savo amžiaus grupėje laimėjo „Elektromarkt“ 300 eurų vertės čekius, o nugalėtojams atiteko 1000 eurų vertės „Nike“ dovanų čekiai bei specialios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio Sigito Kavaliausko treniruotės. Absoliučios įskaitos nugalėtojas taip pat džiaugsis 1000 eurų „Elektromarkt“ čekiu.

„Sprite“ talentų kovų finalas rugpjūčio 25-ą dieną vyks Vilniuje.

Daugiau informacijos spritepromo.eu

Antro etapo dalyviai, patekę į finalo kovas Vilniuje:

Gimę 2000-2001 metais

Domantas Strikulys
Saulius Mikelionis
Kristupas Lukošius
Nauris Baranauskas
Ignas Dirda
Tomas Kuzminskas
Matas Baniulis
Edvinas Eimontas

Gimę 2002-2003 metais

Augustas Marčiulionis
Matas Prascienius
Edvinas Volodkovičius
Armandas Macinavičius
Paulius Kazlauskas
Domantas Pauža
Povilas Zareckas
Juozapas Briedis

Gimę 2004-2005 metais

Paulius Murauskas
Gediminas Alisas
Alanas Zaeuras
Mantas Varanius
Erikas Skorobogatovas
Erikas Anušauskas
Antanas Radlinskas
Nojus Gublickas

Gimusios 2000-2001 metais

Kamilė Žiedelytė
Martyna Čepaitė
Manta Urbonaitė
Evelina Zigmantaitė
Ieva Masaitytė
Vesta Peregorodejevaitė
Gustė Drakšaitė
Morta Jurkėnaitė

Gimusios 2002-2003 metais

Šeila Gudinskaitė
Kamilė Grybauskaitė
Žaneta Gustytė
Gabija Asipauskaitė
Rusnė Būgaitė
Ema Januškevičiūtė
Luka Kuzmaitė
Martyna Mačianskaitė

Gimusios 2004-2005 metais

Rusnė Augustinaitė
Gelija Bartaškaitė
Ugnė Timonytė
Ieva Belickaitė
Greta Vildzevičiūtė
Patricija Pakulytė
Viktorija Stabingytė
Eva Pernavaitė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)