Kaip ir praėjusį sezoną pajėgesniame A divizione žais 16 komandų. Vietoje į Nacionalinę krepšinio lygą (NKL) perėjusio 2016-2017 metų čempiono Tauragės krepšinio klubo čia grumis paskutinis NKL klubas Jonavos SK. Taip pat A divizione matysime praėjusio čempionato B diviziono finalininkus – Trakų „TonyResort“ ir Kėdainių „SC-Nevėžį“.

Deja, lygoje nebeliks jaunimo komandos Vilniaus VKC. Junimo rinktinių kandidatų kalve vadinamą ekipą ištiko finansinės problemos. Pagal galiojančius nuostatus jos vietą A divizione užims 15-oje vietoje po praėjusio sezono likę ir į B divizione iškristi turėję Biržų „Biržai“.

A diviziono komandos:

1. Kauno r. „Omega“
2. Gargždų SC
3. Ukmergės „Olimpas“
4. Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas
5. Kretingos „Kretinga“
6. Akmenės „SCKK-Akmenės cementas“
7. Plungės „Olimpas“
8. Vytauto Didžiojo universitetas
9. Panevėžio „Bangenė-Aivera“
10. Kauno „Atletas-LSU
11. Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“
12. Kuršėnų „Grafų baldai-KA Saulė“
13. Kėdainių „SC-Nevėžis“
14. Trakų „TonyResort“
15. Jonavos sporto klubas
16. Biržų „Biržai“

B divizione grumsis 24 ekipos. Jos bus padalintos į dvi grupės – A ir B. B divizioną šiemet papildys net 5 naujos komandos – Vilkaviškio „Perlas“, Šakių „Valjona“, Anykščių „KKSC-Elmis“, Vilniaus „Stekas“ ir Panevėžio „Lietkabelis-2“.

B diviziono komandos:

1. Klaipėdos „Neptūnas-2“
2. Radviliškio „KK Radviliškis-ŠSPC“
3. Stakliškių „Guosta“
4. Pakruojo „Pakruojis-Lygumų ŽŪB“
5. Kupiškio KK „Kupiškis“
6. Kelmės „Kelmė“
7. Alytaus SRC-„Dzūkija“
8. Tauragės „Fortūna-Agava“
9. Kauno krepšinio akademija „Snaiperis“
10. Šilalės „Lūšis“
11. Rokiškio „Feniksas“
12. LKSK
13. Vilniaus „Lietuvos rytas-2“
14. Jurbarko „Jurbarkas“
15. Kaišiadorių „Kaišiadorys-Savingė“
16. Kauno r. „ASU-Tornado“
17. Sedos „Sedula-Aibė“
18. Šiaulių „Policija“
19. Kauno „Perkūnas-Vytrita“
20. Vilkaviškio „Perlas“
21. Šakių „Valjona“
22. Anykščių „KKSC-Elmis“
23. Vilniaus „Stekas-Rivilė“
24. Panevėžio „Lietkabelis-2“

2017-2018 metų RKL sezonas prasidės spalio 27-ą dieną. Prieš tai visos čempionate dalyvaujančios komandos rungtyniaus Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rengiamos Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pirmuose etapuose.

Muzikos festivalyje – įspūdingo dydžio prizas krepšininkams

Rugpjūčio 19-ą dieną RKL surengs pirmą savo gatvės krepšinio tyrnyrą 3 prieš 3 – „RKL Summer 3x3“. Renginys vyks muzikos festivalyje „Karklė Live Music Beach 2017“. Festivalio organizatoriai skelbia, jog gatvės krepšinio turnyro pirmos vietos laimėtojams atiteks net 1000 eurų čekis. Tai – dar neregėto dydžio prizas tokio tipo varžybose.

Šiuo turnyru organizatoriai siekia parodyti, jog festivalių metu galima suderinti pramogas ir sportą. Žinoma, turnyre, kaip ir priklauso, vyraus festivalio atmosfera, o gerą sportininkų ir žiūrovų nuotaiką užtikrins specialią programą ruošiantis didžėjus ir kitos pramogos.

Pirmą vietą laimėjusi komanda bus apdovanota 1000 eurų čekiu, antros vietos nugalėtojams atiteks 300 eurų, o trečios – 200 eurų piniginiai prizai.

Turnyre komandos bus padalintos į grupes po 4-5. Pirmame etape dalyvaujančios ekipos sužais su visomis grupės varžovėmis, o vėliau bus surengtos atkrintamos varžybos.

Dalyvavimas „RKL Summer 3x3“ turnyre – nemokamas.

Komandų registracija bus vykdoma iki rugpjūčio 17-os dienos 12 val. el. paštu edvinas@rkl.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)