„Tai žaidėjas, kuris atitinka šiuolaikines krepšinio tendencijas, yra gana mobilus. Jis gali žaisti keliose pozicijose, bet mes jį labiau stengsimės išnaudoti kaip vidurio puolėją. Su juo galima naudoti agresyvesnę gynybą, keistis ginamaisiais, taikyti įvairius taktinius sumanymus. Puolime jis geba žaisti ne tik baudos aikštelėje, bet ir perimetre.

Galbūt praėjęs sezonas Turkijoje Juanui nebuvo ypatingas, kita vertus, kitu atveju mes nebūtume galėję jo įpirkti. J. Palaciosas ne kartą žaidė prieš „Neptūną“ ir man paliko gerą įspūdį. Be to, jis yra kartu rungtyniavęs su kitu mūsų komandos naujoku Renaldu Seibučiu. Manau, J. Palaciosas labai sustiprins ekipą“, – apie 32-ejų aukštaūgį kalbėjo klaipėdiečių vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

„Klubo veikla yra labai gerai organizuota, o komanda žaidžia europinio lygio turnyre, tai man yra labai svarbu. Esu motyvuotas padėti klubui siekti naujų tikslų. Kelio traumą patyriau prieš metus, o ant parketo sugrįžau vasarį. Dabar jaučiuosi puikiai ir dėkoju „Neptūnui“ už sutektą galimybę. Trauma yra praeitis Galėčiau pasakyti netgi taip: esu geriausioje sportinėje formoje gyvenime“, – po sutarties pasirašymo kalbėjo J. Palaciosas.

Kolumbietis teigė, kad vasarą ne tik sportavo individualiai, bet ir rengė vaikų stovyklas Kolumbijoje bei stengėsi kuo daugiau laiko praleisti su savo šeima.

„Vasarą kartu su Serge‘u Ibaka, kitais žinomais krepšininkais ir treneriais Kolumbijoje rengėme krepšinio stovyklą, kurioje dalyvavo apie 200 vaikų. Individualiai sportavau Majamyje, kur taip pat leidau laiką su savo šeima. Krepšinio sezonas yra labai ilgas, todėl vasaromis noriu kuo daugiau laiko būti su brangiais žmonėmis.

Vilniuje rungtyniavau kartu su R. Seibučiu, su juo visada bendraujame labai familiariai, jis – puikus vyrukas. Atvykstu norėdamas „Neptūnui“ padėti ir padėti labai daug. Tikiu, kad su Renaldu ir kitais komandos nariais galime pasiekti didžių dalykų. Kai žaidžiau Lietuvoje anksčiau, LKL čempionatas buvo stiprus, tačiau jame iš esmės dominavo dvi komandos. Dabar, manau, situacija pasikeitė ir yra daugiau konkurencingų komandų. Čempionų lygoje mūsų laukia taip pat daug puikų komandų ir nuotykių. Nekantrauju, kada galėsiu prisijungti prie komandos“, – kalbėjo aukštaūgis.

J. Palaciosas yra pirmas kolumbietis LKL istorijoje. Ne paslaptis, kad krepšinis šioje šalyje populiarumu gerokai nusileidžia jo didenybei futbolui. Paklaustas, ką mano apie Kolumbijos futbolo rinktinės galimybes triumfuoti 2018 metų planetos čempionate, neptūnietis atsakė, kad lengva nebus.

„Tai nebus lengva, bet turime gerų žaidėjų ir labai tikiuosi, kad pasitelkus talentą ir darbą galime tai pasiekti. Tai nėra kažkokia neįmanoma misija.“

Kolumbietis 2004–2008 metais studijavo ir žaidė krepšinį Luisvilio universitete. Naujai iškepto neptūniečio karjeros pradžia prasidėjo antroje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje. Joje savo vertę su kaupu įrodęs J. Palaciosas 2011 metais persikėlė į „Gran Canaria“ klubą. Aukščiausiame Ispanijos divizione aukštaūgis vidutiniškai rinkdavo po 8 taškus ir sugriebdavo po 4 atšokusius kamuolius. Analogiškus statistikos rodiklius žaidėjas demonstravo ir Europos taurėje. 2013-ais jis persikėlė į Nantero JSF klubą, su kuriuo tapo Prancūzijos čempionu.

Prieš ketverius metus, 2013-ų rugpjūtį, į Vilniaus „Lietuvos rytą“ atvykęs krepšininkas tapo pirmu Kolumbijos atstovu, kada nors žaidusiu Lietuvos klube. Tuomet J. Palaciosas padėjo vilniečiams įveikti Eurolygos atranką ir patekti į prestižinį Senojo žemyno turnyrą. Jame aukštaūgis rinkdavo po 10 taškų ir atkovodavo 6 kamuolius.

Į Izmiro „Karsiyaka“ klubą persikėlęs žaidėjas užfiksavo savo karjeros rekordą – 2014 metų spalio 15 dienos vakarą Europos taurės mače į Salonikų PAOK krepšį J. Palaciosas „sukrėtė“ 29 taškus ir surinko 30 naudingumo balų. Įdomu tai, kad tose rungtynėse prireikė net dviejų pratęsimų, todėl J. Palaciosas aikštėje praleido net 45 min.

Tą sezoną „Karsiyaka“ triumfavo Turkijos čempionate ir iškovojo vietą kito sezono Eurolygoje. 2015–2016 metų sezone krepšininkas Senajame žemyne sužaidė 9 rungtynes (vid. po 8 tšk. ir po 4 atk. kam.). Visgi vėliau atletišką krepšininką pristabdė kelio trauma. Į aikštę J. Palaciosas grįžo 2017-ų vasarį, kai apsivilko Bursos „Tofaš“ marškinėlius.

„Neptūnas“ artėjantį sezoną rungtyniaus Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir FIBA Čempionų lygoje.

Sutartis su klubu taip pat turi gynėjai Mindaugas Girdžiūnas, Tomas Delininkaitis, Renaldas Seibutis, Aidas Einikis, Laurynas Beliauskas, puolėjai Arnas Butkevičius, Mindaugas Kačinas, Laimonas Kisielius, aukštaūgiai Edgaras Želionis, Matas Jucikas ir Arūnas Mikalauskas.

Sudėties komplektavimo darbus numatoma baigti pasipildant antru vidurio puolėju ir įžaidėju.

„Neptūnas“ pristatė naujas aprangas

„Neptūnas“ ir sporto prekių gigantas „Adidas“ tapo partneriais. Ketvirtadienį uostamiesčio klubas Vilniuje pristatė naujas sezono aprangos

„Džiaugiamės pasirašydami šią sutartį. Norime, kad „Neptūno“ ir „Adidas“ bendradarbiavimas būtų ilgalaikis ir sėkmingas“, – pasirašydamas sutartį kalbėjo Klaipėdos klubo direktorius Algimantas Ercius.

Tuo metu „Sport point“ parduotuvės ir „Adidas“ partneris Augustinas Kubiliūnas prasitarė ir apie sirgaliams ruošiamą atributiką.

„Tai yra naujo dizaino aprangos, kurias vilkėdami „Neptūno“ krepšininkai kausis Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir FIBA Čempionų lygoje. Mėlyna ir balta yra neatsiejamos reprezentacinio Vakarų Lietuvos klubo spalvos, o pačios aprangos užtikrins krepšininkams patogumą rungtynių metu. Be to, ruošiame ypatingų pasiūlymų ir klubo sirgaliams. Jie jau netrukus galės įsigyti naujo dizaino „Neptūno“ marškinėlius, kokybiškus ir stilingus krepšinio batelius, kurie taip pat yra būtini tiek profesionalui, tiek mėgėjui.“

"Neptūno" nauja apranga

Į pirmą treniruočių stovyklą neptūniečiai rinksis jau kitą pirmadienį (rugpjūčio 14 d.).

„Pirmoje stovykloje laukiama beveik visų krepšininkų, kurie turi sutartis su „Neptūnu“. Joje nebus tik su vyrų rinktine plušančio Mindaugo Girdžiūno ir šalies studentų rinktinei universiadoje atstovaujančių Mindaugo Kačino ir Mato Juciko. R. Seibutis jau yra grįžęs iš Dalaso, kuriame su asmeniniu treneriu dirbo individualiai“, - sakė A. Ercius.

„Neptūnas“ kontrolinių rungtynių cikle išmėgins jėgas turnyre Kėdainiuose ir Klaipėdoje tradiciškai vyksiančiame Vlado Garasto taurės turnyre. Jame be klaipėdiečių dar dalyvaus Vilniaus „Lietuvos rytas“, Kijevo „Budivelnik“ ir Krasnojarsko „Jenisej“.

Iš viso planuojama sužaisti 8–9 draugiškas rungtynes, o pirmos oficialios „Neptūno“ rungtynės įvyks rugsėjo 21 d., kuomet LKL čempionate K. Maksvyčio auklėtiniai išvykos mače susitiks su „Šiauliais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)