Praėjusio sezono LMKL čempionių lyderė kelia sparnus į užsienį ir išbandys jėgas aukštesniame lygyje. L. Svarytė ateinančiame sezone rungtyniaus Europos taurės varžybose, tačiau kokiame klube – kol kas neatskleidžiama.

Praėjusiame sezone „Sūduvos“ aukštaūgė buvo tiesiog nesulaikoma – aikštelėje praleisdavo po 30 minučių, įmesdavo 17,6 taško, atkovodavo 11,3 atšokusio kamuolio, atlikdavo po 2,8 rezultatyvius perdavimus ir rinkdavo 24,5 naudingumo balo.

L. Svarytė dominavo viso sezono metu, kai aštuoniskart tapo savaitės žaidėja ir dukart – mėnesio. 190 cm ūgio krepšininkė buvo naudingiausia ir pusfinalio, ir finalo etapų krepšininkė.

Per du sezonus Marijampolėje ji du kartus tapo Lietuvos moterų krepšinio taurės laimėtoja, triumfavo BWBL ir LMKL čempionatuose.

„Sūduvos“ klubo vadovas Deividas Jurkša teigė, jog kad ir kaip sunku išsiskirti su L. Svaryte, ji turi keltis į aukštesnį lygį.

„Laura per pastaruosius du sezonus Marijampolėje tikrai subrendo kaip žaidėja. Tai yra pavyzdys kitoms žaidėjoms kaip reikia tobulėti ir elgtis su savo karjera. Pastarieji metai jai buvo fantastiški tiek asmeniškai, tiek komandiškai. Mes suprantame, jog Laura privalo keltis į aukštesnį lygį ir toliau tobulėti. Jaunai žaidėjai tai labai svarbu. Turėjome galimybę Laurą pasilikti ir ateinančiam sezonui, bet turime suteikti jai galimybę žengti didžiulį žingsnį į priekį. Linkime Laurai Svarytei kuo didžiausios sėkmės ateityje ir tikimės, jog jos ir „Sūduvos“ keliai ateityje dar susikirs“,– teigė klubo vadovas Deividas Jurkša.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)