„Viskas vyksta pagal planą, sklandžiai, – po rungtynių pasakojo studenčių rinktinei vadovaujantis Romualdas Petronis. – Deja, ne visos kviestos žaidėjos atvyko. To priežastys man mistinės ir nesuprantamos. Bet visada sakau, geriau tegul būna tos, kurios tikrai nori. Nuotaikos komandoje geros, darbinės. Kolektyvas labai draugiškas, malonu dirbti. Šiuo metu treniruotėse akcentuojame gynybą. Turime smulkių problemėlių su traumomis, bet jų retai galima išvengti. Manau, kad Universiadai pasiruošime tinkamai“.

Lietuvos studenčių krepšinio rinktinė

Strategas kalbėjo, kad kontrolinėse rungtynėse daug eksperimentuoja: „Noriu, kad būtume pasiruošę žaisti keliai variantais. Turime pajėgias aukštas žaidėjas, tačiau noriu, kad būtume pasiruošę žaisti ir žemu penketu. Rungtynės parodė, kad gynyba dirba gana neblogai, tačiau puolime stringame, darome daug „broko“. Iki rugpjūčio 19 dienos, Universiados pradžios, būsime kaip aukso ieškotojai. Jie kasa auksą, kuris būna su smėliu, žemėmis. Kad būtų auksas, jį reikia išsivalyti, išgryninti. Tai mes ir darysime“.

Studenčių rinktinė pasiruošti laiko daug neturi – vos dvi savaites, todėl fizinio rengimo etapas neužtruko ir žaidėjos buvo mestos į kontrolinių rungtynių sūkurį.

„Dar trūksta susižaidimo, – sakė rinktinės kapitone išrinkta Gintarė Jasiunskaitė. – Darbas vyksta gerai, visos panelės labai stengiasi. Mes esam pažįstamos iš ankščiau, žaidusios rinktinėse, klubuose, tai labai padeda geriau pasiruošti. Tarpusavio ryšis yra, tik jį reikia nušlifuoti.“

Lietuvos studenčių krepšinio rinktinė

Prieš išvykdama į Universiadą, Lietuvos studenčių rinktinės dar sužais kontrolines rungtynes su Rusijos nacionaline ekipa. Nuvykusios į Taipėjų lietuvės sužais kontrolines rungtynes su Švedijos studenčių rinktine.

Lietuvos studenčių rinktinė kovas pradės D grupėje, kur susigrums su Rusija, Australija ir Argentina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)