Nors Suomija toli gražu nėra krepšinio šalis, jaunieji lietuvaičiai jau nuo pirmųjų akimirkų suprato, kad varžovai – rimtas riešutėlis (2:7). Nors pamažu įsibėgėjusiems mūsiškiams buvo pavykę svarstykles dukart persverti savo naudai (12:11 ir 17:15), po pirmojo ketvirčio jie buvo atsiliekančiųjų vaidmenyje – 20:25.

Permainingai vyko ir antras kėlinys. Jam įpusėjus Lietuvos rinktinė vėl buvo priekyje (28:27), tačiau ilgai pranašumo neišlaikė: geriau penkių minučių atkarpą sužaidę suomiai iki ilgosios pertraukos susikrovė 7 taškų pranašumą – 33:40.

Bet pokalbis rūbinėje su treneriu nedavė vaisių. Priešingai – spurtavę 10:3 Suomijos krepšininkai ėmė dar labiau tolti (36:50). Iki ketvirčio pabaigos likus žaisti 2:55 min., komandas skyrė tie patys 14 taškų, tačiau tuomet lyderio vaidmens ėmė Lukas Uleckas. Gynėjas pataikė du baudų metimus ir pridėjo du tolimus šūvius (48:54). Tiesa, suomiai atsakė dvitaškiu ir itin sudėtingu tritaškiu su sirena – 49:59.

Tritaškį švystelėjęs Ignas Sargiūnas sumažino skirtumą iki 7 taškų, tačiau tai buvo viskas, ką lietuviai sugebėjo padaryti – dar vieną spurtą surengę Skandinavijos atstovai nutolo 15 taškų atstumu (54:69). Per likusias penkias minutes G. Petrausko auklėtiniai tiesiog subyrėjo ir pralaimėjo gana skaudžiai – 62:85.

Lietuva: Lukas Uleckas 14 (4/9 trit.), Arnas Velička 12 (1/11 trit., 5 rez. perd., 4 kld.), Grantas Vasiliauskas 8, Lukas Kišūnas 7, Vitalijus Kozys ir Ignas Sargiūnas po 6 taškus.

Suomija: Miika Heinonenas (4 rez. perd.) ir Mikaelis Jantunenas (10/12 baud. met., 14 atk. kam.) po 20, Andre Gustavsonas 13 taškų.

Sekmadienį Lietuvos rinktinė žais prieš slovėnus, o grupės kovas užbaigs antradienio akistata su graikais. Į atkrintamąsias varžybas pateks visos komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)