Pirmojo kėlinio antroje pusėje Lietuvos rinktinė spurtavo ir atkarpą laimėjo 10:2, taip po pirmojo ketvirčio įsiverždami į priekį 18:8. Antrame ketvirtyje lietuviai nesustojo ir toliau neleisdami varžovams pelnyti taškų į priekį pabėgo 31:8.

Po ilgosios pertraukos Turkijos krepšininkai pagerinę savo žaidimą sumažino lietuvių turimą pranašumą, bet vis dar atsiliko 56:40. Nors paskutiniame susitikimo kėlinyje turkams pavyko dar labiau priartėti rungtynes rezultatu 73:67 laimėjo Lietuvos rinktinė ir iškovojo Baltijos taurės čempionų titulą.

Naudingiausiu vaikinų turnyro žaidėju (MVP) buvo išrinktas Ąžuolas Tubelis.

LETUVA U16: M. Blaževič 15 (9 atk. k.), M. Kancleris 14, Ą. Tubelis 12 taškų.

TURKIJA U16: C. Kavsuk 20 (10 atk. k.), O. Kucuk 15, I. Karabilen 9 taškai.

Lietuvos merginų (U16) rinktinė iškovojo trečiąją pergalę Baltijos taurės turnyre. Tado Stankevičiaus auklėtinės triuškinamu rezultatu 74:30 (22:7, 18:4, 19:12, 15:7) įveikė Airijos ekipą ir tapo turnyro čempionėmis.

Nuo pirmosios rungtynių akimirkos lietuvės įsiveržė į prieki ir dominavo visą susitikimo laiką. Po pirmojo kėlinio Lietuvos rinktinė priekyje buvo 22:7. Antrame ketvirtyje lietuvės toliau rodė gerą žaidimą ir varžovėms leido įmesti vos 4 taškus.

Po ilgosios pertraukos rungtynių eiga per daug nesikeitė, šešiolikmetės trečiąjį ketvirtį laimėjo 19:12 ir pirmavo 59:23. Paskutinysis rungtynių kėlinys buvo jau tik formalumas. Lietuvos krepšininkės triuškinančia persvara 74:30 įveikė varžoves iš Airijos ir tapo Baltijos taurės turnyro čempionėmis.

Merginų turnyro naudingiausia žaidėja (MVP) išrinkta Brigita Sinickaitė.

LIETUVA U16: S.Visockaitė (15 atk. k.) ir D. Jankauskaitė po 12, B. Sinickaitė 9 taškai.

AIRIJA U16: A. Flynn, K. Walshe ir C. White po 6 taškus.

Paskutinėse Baltijos taurės rungtynėse dėl čempionų titulo susikaus Lietuvos ir Turkijos vaikinų rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)