Į kandidatų sąrašą 51-erių specialistas įtraukė visas ryškiausias Gruzijos krepšinio žvaigždes, tarp kurių – ir naujai iškeptas NBA čempionas Zaza Pačulija.

Tiesa, „Warriors“ centras pirmoje treniruočių stovykloje Slovėnijos mieste Podčetrteke nepasirodė – jam leista pailsėti. Prie savo kolegų 33-ejų metų gruzinas prisijungs rugpjūčio pradžioje.

„Pačulija šioje komandoje – labai svarbi figūra. Mums reikia, kad po triumfo NBA čempionate jis atsigautų ir būtų pilnai pasirengęs tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Mes patekome į sudėtingą grupę, todėl visi mūsų žaidėjai turi būti geriausioje sportinėje formoje, kad galėtų pademonstruoti aukščiausios klasės žaidimą“, – sprendimą leisti savo lyderiui pailsėti paaiškino I. Zouros.

Slovėnijoje jau pluša ir Tornike Šengelija, ir Giorgi Šermadini, bet savaite į stovyklą vėluos greitai 18-liktą gimtadienį švęsiantis Goga Bitadze, šiuo metu žaidžiantis Europos 20-mečių B diviziono pirmenybėse. Jo vyrų rinktinės stovykloje laukiama liepos 24-ąją.

Gruzijos komandos treneris pasidžiaugė veterano Manucharo Markoišvili sugrįžimu – šį papildymą jis vadina potencialiu X faktoriumi. Tiesa, lietuvių varžovai Senojo žemyno pirmenybėse bus priversti kovoti be Viktoro Sanikidzės, kuris dar nespėjo pilnai atsigauti po traumos.

Ir nors tai didžiulė gruzinų netektis, nurijęs karčią piliulę I. Zouros stengėsi išlikti pozityvus.

„Gaila, kad šią vasarą teks verstis be Sanikidzės indėlio – ankstesniuose turnyruose jis būdavo vienas iš svarbiausių rinktinės žaidėjų, todėl mums skaudus smūgis. Mes jau diskutavome, kas galėtų sulaukti papildomų galimybių, tačiau šiuo metu dar nenorėčiau minėti konkrečių pavardžių“, – mintimis dalijosi specialistas.

Gruzijos rinktinės kandidatų sąrašas

Atsilaisvinusią vietą rinktinės sudėtyje bandys išsikovoti ir keturi rezervinės komandos nariai – Giorgi Gamqrelidze, Ilia Londaridze, Besik Lezhava ir Nodaras Gogodze.

„Vos tik pasibaigus Europos pirmenybėms, jau ne už ilgo reikės žaisti ir atrankos į pasaulio čempionatą rungtynes – tikrai ne visi žaidėjai rungtyniaus abejose varžybose, todėl mes norime į komandą įtraukti kuo įmanoma daugiau krepšininkų, kad jie spėtų pajusti atmosferą rinktinėje“, – pokyčiams Europos krepšinyje ruošėsi I. Zouros.

Gruzinai „Eurobasket 2017“ turnyrą pradės Tel Avive vyksiančiose B grupės kovose, kuriose jiems reikės žaisti prieš Lietuvą, Italiją, Graikiją, Izraelį ir Ukrainą.

Prieš lietuvius jiems gali tekti grumtis dar ir pasirengimo cikle – abiejų šalių rinktinės rugpjūčio 4-5 dienomis dalyvaus turnyre Klaipėdoje. Pusfinalyje Lietuva išmėgins jėgas prieš lenkus, o Gruzija – prieš latvius.

Gruzinų ir lietuvių keliai buvo susidūrę ir 2015 metų Europos pirmenybėse. Tąkart aštuntfinalyje Jono Kazlausko auklėtiniai turėjo itin daug vargo, tačiau fantastiško Jono Mačiulio žaidimo dėka (34 taškai) sugebėjo švęsti pergalę 85:81.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją