Grupėje užimta antroji vieta lėmė, kad pirmame atkrintamųjų varžybų etape – aštuntfinalyje – Lietuvos krepšininkai susitiks su Slovėnijos bendraamžiais, kurie D grupėje liko treti.

Mačas su latviais mūsiškiams prasidėjo labai nesėkmingai. Lyg iš šalies varžovų žaidimą stebėję lietuviai per pirmas 10 min. leido kaimynams susikrauti 8 taškų pranašumą (18:26), kuris galėjo būti ir didesnis, jei ne keletas vaikiškų oponentų klaidų gynyboje.

Visgi šis šaltas dušas lietuviams išėjo į naudą. Antrajame kėlinyje Lietuvos krepšininkai demonstravo kur kas brandesnį žaidimą, persvėrė rezultatą (43:38 po 20 min.), o trečiajame apskritai ėmė dominuoti aikštėje.

Martyno Echodo ir Arno Beručkos vedami lietuviai po 30 min. jau turėjo 16 taškų pranašumą (68:52). Nors paskutinis mačo kėlinys tebuvo visiškas formalumas, lietuviai jo metu dar labiau padidino savo pranašumą.

M. Echodas lietuviams pelnė 17 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. A. Beručka ir Mykolas Dieninis pridėjo po 15 taškų.

Lauryno Biručio sąskaitoje – 11 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. Dar 8 taškus prie pergalės pridėjo Arūnas Miklalauskas.

Latvijos rinktinės gretose išsiskyrė 17 taškų pelnęs Verneris Kohas.

Latvijos rinktinė C grupėje neiškovojo nė vienos pergalės ir liko paskutinė, ketvirta. Tai reiškia, kad aštuntfinalyje kaimynai kovos su Ispanijos krepšininkais, kurie laimėjo D grupės turnyrą, paskutiniame ture 88:87 įveikę Serbiją.

Pirmąją vietą grupėje užėmė Izraelio rinktinė, kuri pirmadienį 91:83 nugalėjo Ukrainą ir toliau žygiuoja nesuklupusi. Žydai ketvirtfinalyje žais su blogiausia D grupės ekipa – pergalių neiškovojusia Italija.

C grupės turnyro lentelė

C grupės turnyro lentelė

Antradienį čempionate bus poilsio diena, o aštuntfinalio kovos vyks trečiadienį.

Primename, kad turnyro starte lietuviai 92:79 įveikė ukrainiečius, o sekmadienį pirmą pralaimėjimą patyrė žaisdami su Izraelio krepšininkais (88:94).

Iš viso čempionate varžosi 16 rinktinių, po keturias suskirstytų į keturias grupes. Į kitą turnyro etapą – aštuntfinalį – patenka absoliučiai visos komandos.

Aiškios visos aštuntfinalio poros:

Izraelis – Italija, Lietuva – Slovėnija, Čekija – Prancūzija, Serbija – Ukraina, Latvija – Ispanija, Graikija – Islandija, Švedija – Juodkalnija, Vokietija – Turkija.

Rungtynių vaizdo įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)