Tai paskelbta po ketvirtadienį Vilniaus savivaldybėje vykusio „Lietuvos ryto“ dalininkų susirinkimo.

L. Kleizai dalininko teises perleido naujasis klubo direktorius Darius Gudelis, dalininkų struktūrą taip pat papildė įmonė „Norvelita“ ir viešoji įstaiga „KK Perlas“.

„Mūsų ambicijos – turėti tokią komandą, kuria Vilnius galėtų didžiuotis. Turime labai gerą trenerį (Rimą Kurtinaitį – Krepšinis.lt). Nors dabar dviem žingsniais atsiliekame nuo Kauno „Žalgirio“, kuris diktuoja madas Lietuvos krepšinyje, bet turime geras galimybes vytis“, – sakė L. Kleiza.

Krepšinis.lt pasiteiravus, ar taško savo paties karjeroje viešai kol kas nepadėjęs krepšininkas turi planų pasimatuoti „Lietuvos ryto“ aprangą, puolėjas nebuvo konkretus.

„Apie tai dabar kalbos nėra“, – lakoniškai atsakė L. Kleiza.

Naujasis klubo viceprezidentas neslėpė, kad daug įvairių sukrėtimų praėjusiame sezone patyrusios ekipos sudėtį rinkti nėra paprasta. Tiesa, kaip teigė L. Kleiza, centrinė figūra rikiuojant žaidėjų gretas yra ne jis, o R. Kurtinaitis.

Kitas L. Kleizos veiklos baras bus „Lietuvos ryto“ jaunimo komandų kuravimas.

„Esame atsilikę dėl visų klubo pasikeitimų, sudėties komplektavimas nėra lengvas. Visi krepšininkai nori į NBA arba Eurolygą. Bet treneris turi numatęs daug kandidatūrų, stebi visas, derybos vyksta.

Nuo šiol labiau rūpinsimės jaunimu, tęstinumu. Anksčiau buvo mąstoma, kad žaidėją lengviau nusipirkti nei užauginti. Mes galvojame kitaip ir keisime visą sistemą. Yra Vilniuje gerų jaunų žaidėjų, bet jie visi išvažiuoja – ar į Kauną, ar į Ispaniją. Bandysime juos susigrąžinti“, – pasakojo L. Kleiza.

– A. Guoga tvirtina, kad Artūras Gudaitis liks klube. Tad vidurio puolėjo klausimą jau esate išsprendę? – paklausėme „Lietuvos ryto“ vadovybės naujoko

– Taip, daugiau mažiau. Įžaidėjo dar neturime – tik vieną jauną lietuvį (Margirį Normantą – Krepšinis.lt), kuriame matome didelę perspektyvą. Nėra paslaptis, kad ieškome dar vieno įžaidėjo ir atsarginio „centro“.

– Jau atleidote iš komandos visus nereikalingus žaidėjus?

– Dar tikrai yra daug neatsakytų klausimų. Komplektuojame komandą pagal trenerio norus, klaustukų dar yra. Komandai, kuri turi mažai pinigų, pasikviesti gerų legionierių žymiai sunkiau. Bet viskas prasideda nuo trenerio, o jį turime tikrai gerą. Jei Šaras (Šarūnas Jasikevičius – Krepšinis.lt) dabar – „Žalgiris“, tai Kurtis visada buvo „Lietuvos rytas“. Manau, jam šis sezonas bus geras.

– Kaip pačiam sekasi mokytis naujos veiklos – rinkos subtilybių, derybų su agentais, kainų?

– Galimybė tuo užsiimti man buvo labai įdomi. Tai – nemažas ir netikėtas iššūkis. Bet manau, kad susitvarkysime.

– Jau nemiegate naktimis stebėdamas NBA Vasaros lygos rungtynes?

– Nemiegu, nes mano sūnus serga (juokiasi – Krepšinis.lt). Kaip ir sakiau, žaidėjai turi pirmiausia patikti treneriui, atitikti jo žaidimo sampratą. Jeigu naujokai netiks treneriui, bus problemų.

– Naujasis „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas pats išvyko į NBA Vasaros lygą pasižvalgyti. Jūs tokių minčių neturite?

– Matote, aš esu aukščiau nei R. Javtokas (kvatojasi – Krepšinis.lt). Mes turime savo žmogų Vasaros lygoje (Alberto Blanco – Krepšinis.lt), be to, naujokų pirmais metais daug nebus.

– Bet R. Javtokas pavaldinių turi daugiau – ar dar ieškosite papildymo klubo struktūrai?

– Žmonių yra pakankamai – ir visas trenerių štabas, ir techninis personalas. Be to, labai didelį darbą atlieka pats treneris. Manau, sąlygos siekti rezultatų bus geros.

– Galbūt viceprezidento pareigas ketinate derinti su komandos puolėjo vaidmeniu?

– Jau nusitaikiau sau išrašyti čekį (juokiasi – Krepšinis.lt). Jei rimtai, apie tai kalbos dabar net nėra. Ar žaidimo klausimas jau uždarytas? Dabar jo nelieskime, gal vėliau.

– Augote Kaune – ar sulaukiate replikų iš senų bičiulių dėl posūkio į „Lietuvos rytą“?

– Augau ir Kaune, ir Vilniuje. Neskirstau dviejų miestų, matau bendrai visą krepšinį, kurį labai myliu. „Lietuvos rytas“ – vis tiek istorinis klubas, jis reikalingas.

– Kuomet A. Guoga buvo Lietuvos krepšinio federacijos viceprezidentas, kartą nesusilaikęs pasijuokėte iš jo kišimosi į krepšinio reikalus. Ar tikite jo skambiomis kalbomis?

– Taip, su Antanu esame visko turėję. Bet jis daug davęs krepšiniui. Tiesa, kad jis – spalvinga asmenybė. Bet svarbiausia – gera asmenybė. Prieš tai turėjome skaudžių pamokų dėl buvusių klubo savininkų, kurie galvojo, kad viską supranta, žino. Antanas pasielgė teisingai, kad apsupo save tinkamais žmonėmis, kurie išmano šį darbą.

Primename, kad birželio viduryje stambiausiu „Lietuvos ryto“ dalininku ir prezidentu tapo europarlamentaras, verslininkas ir buvęs profesionalus pokerio žaidėjas Antanas Guoga, perėmęs valdymą iš 20 metų klubui dirigavusio Gedvydo Vainausko.

Kiek vėliau „Lietuvos ryto“ direktoriaus postą užėmė kitas dalininkas, ryšių su visuomene specialistas D. Gudelis. Prie klubo vadovybės jie įkalbėjo prisijungti L. Kleizą.

Pastarasis dėl kelio problemų nuošalyje krepšinio praleido dvejus metus. Paskutinė operacija 203 cm ūgio puolėjui buvo atlikta praėjusią žiemą.

Krepšininkas neskubėjo skelbti karjeros pabaigos ir teigė bandantis atgauti sportinę formą, bet ant parketo sakydavo grįšiantis tik tada, kai jausis pasitikintis tiek savo kojomis, tiek įgūdžiais.

L. Kleizą kelio skausmai pirmą kartą sustabdė 2011 metais, bet po JAV atliktos kremzlės atauginimo operacijos lietuvis rungtyniavo toliau.

2012-aisiais puolėjas padėjo Lietuvos rinktinei prasibrauti į Londono olimpines žaidynes, po metų atvedė ją iki Europos čempionato sidabro medalių.

Bet tuomet vietoje akceleratoriaus pedalo vėl buvo nuspausti stabdžiai: kelio skausmai ėmė vis stipriau kankinti kadaise brangiausiu Eurolygoje buvusį krepšininką, kol galiausiai jis pareiškė, kad neribotam laikui traukiasi iš krepšinio.

Paskutinį kartą aikštėje L. Kleizą krepšinio gerbėjai matė 2015 metų birželio 6 dieną, kuomet vilkėdamas Milano „Emporio Armani“ ekipos marškinėlius kaunietis žaidė Italijos čempionato pusfinalio rungtynes.

2005 metų NBA naujokų biržoje 27-u šaukimu pakviestas lietuvis stipriausioje pasaulio lygoje keturis sezonus atstovavo Denverio „Nuggets“, tris – Toronto „Raptors“ komandai.

Po vienerius metus L. Kleiza dar praleido Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija), Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) ir „Emporio Armani“ gretose. Su Lietuvos rinktine jis ne tik 2013-aisiais tapo Europos vicečempionu, bet ir pelnė dar du bronzos medalius, laimėtus 2007-aisiais Europos čempionate ir 2010-aisiais planetos pirmenybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)