28-erių metų 200 cm ūgio krepšininkas praėjusį sezoną žaidė antrame Prancūzijos divizione, kur atstovavo Šarlevilio–Mezjero klubui „Etoile“. Vidutiniškai po 22 minutes per rungtynes aikštelėje praleidęs gynėjas pelnė po 5,4 taško (37,1 proc. dvitaškių, 28,7 proc. tritaškių, 74 proc. baudų), atkovojo po 2,3 kamuolio, atliko po 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po +3,8 naudingumo balo.

Įvairiapusiškumu pasižymintis ir nuo įžaidėjo iki lengvo krašto puolėjo pozicijų galintis žaisti S. Buterlevičius, prieš porą metų buvo vienas svarbiausių žmonių, padėjusių „Juventus“ komandai iškovoti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medalius. Tuomet šalies pirmenybėse gynėjas pelnydavo po 8,7 taško, atkovodavo po 4,8 kamuolio, atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po +10 naudingumo balų.

Palikęs Uteną, gynėjas trumpai atstovavo Ventspilio ekipai „Ventspils“ (Latvija), o vėliau rungtyniavo Panevėžio „Lietkabelio“ klube.

„Simas yra vienas iš labai mažos dalies šiuolaikinių krepšininkų, kurie sprendimą priima širdimi, o ne finansine nauda. Žinome, kad kiti šalies klubai šiam žaidėjui buvo pateikę patrauklesnius pasiūlymus, tačiau jo noras grįžti į Uteną lėmė šį apsisprendimą. Simas ne kartą yra sakęs, kad žaisti „Juventus“ komandoje jam labai patiko, mūsų klubas ir Utenos miestas užima svarbią vietą jo širdyje. Dabar linkime Simui ir jo išrinktajai gražios vestuvių šventės, o rugpjūčio viduryje lauksime prisijungiant prie mūsų kolektyvo“, – kalbėjo „Juventus“ ekipos direktorius Eimantas Skersis.

Utenos klubo naujo sezono pirma stovykla prasidės rugpjūčio viduryje, o šalies čempionatas turėtų startuoti rugsėjo 20-21 dienomis.

Priminsime, jog neseniai „Juventus“ ekipa sudarė sutartį su vyriausiuoju treneriu Gediminu Petrausku, o iš praėjusio sezono komandoje liko Dovis Bičkauskis, Jonas Zakas ir Ugnius Nikitinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)