Tenerifės klubas skelbia, kad 23-ejų metų gynėjas pasinaudojo numatyta galimybe nutraukti sutartį ir palinkėjo krepšininkui sėkmės tolesnėje jo karjeroje.

198 cm ūgio lietuvį prisiviliojo Berlyno ALBA klubas. Vokietijos komandą kitą sezoną treniruos garsus Ispanijos krepšinio specialistas Aito Garcia Renesesas.

Vokietijos sostinės klubas su M. Grigoniu pasirašė trejų metų sutartį. ALBA žinią oficialiai išplatino tuoj po to, kai „Iberostar“ paviešino pranešimą apie nutrauktą buvusią lietuvio sutartį.

Berlyno ALBA kitą sezoną žais Europos taurės turnyre ir kausis vienoje grupėje su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

„Marius yra jaunas žaidėjas, kuris sparčiai tobulėja nuo pat žaidimo antroje Ispanijos lygoje. Kiekvienais metais jis plėtė savo žaidimo arsenalą. Mūsų komanda jam gali padėti toliau tobulėti. Rungtyniavimas Vokietijos čempionate ir Europos taurės turnyre bus tinkamas žingsnis Mariui, kuris pernai buvo pripažintas naudingiausiu Čempionų lygos finalo ketverto žaidėju“, - sakė ALBA sporto direktorius Himaras Ojeda.

„Džiaugiuosi, kad galėsiu žaisti tokiame pajėgiame klube kaip ALBA. Berlynas yra vienas įdomiausių miestų, o arena viena geriausių Europoje. Esu įsitikinęs, kad treneris A. Garcia Reneses padės mano tobulėti ir žengti dar vieną žingsnį karjeroje“, - ALBA interneto svetainei sakė M. Grigonis.

Praėjusį sezoną M. Grigonis Ispanijos čempionate vidutiniškai per rungtynes pelnė po 6,4 taško, atkovojo po 1,4 kamuolio ir atliko po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

FIBA Čempionų lygoje lietuvis pelnė po 9,5 taško, atkovojo po 2,1 kamuolio ir asistavo po 2 kartus.

Jis buvo išrinktas naudingiausiu turnyro finalo ketverto krepšininku.

Marius Grigonis

Jau anksčiau Tenerifės klubą paliko dar keli Čempionų lygos finalų herojai – aukštaūgis Antonios Borgis persikėlė į Pirėjo „Olympiakos“, treneris Txusas Vidoretta ir puolėjas Aaronas Doonerkampas – į Valensijos „Basket“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)