Nors Lietuvos rinktinė dviejuose paskutiniuose Europos čempionatuose iškovojo sidabro medalius, FIBA reitinge mūsiškiams yra skirta tik septintoji vieta.

Pirmąją vietą reitinge užima Ispanija, antrąją – Serbija, trečiąją – Kroatija. Mūsiškius reitinge taip pat lenkia Graikijos, Prancūzijos ir Turkijos rinktinės.

„Mes visi žinome, kad Lietuva kažkokiu būdu vėl laimės medalius, ar ne? Bus labai įdomu stebėti, kaip komanda kovoja po „pagirių“ olimpinėse žaidynėse, kur paskutinį skaudų smūgį jai sudavė Australijos ekipa. Vietą ketvirtfinalyje šios spalvingos tautos komanda tikrai iškovos“, – publikacijoje, lydinčioje FIBA reitingą, apibūdinama Lietuvos rinktinė.

Rio de Žaneiro olimpines žaidynes Brazilijoje Lietuvos rinktinė pradėjo trimis pergalėmis, tačiau vėliau 50 taškų skirtumu buvo sutriuškinta Ispanijos rinktinės ir atsidūrė nokaute, po kurio neatsigavo. Jono Kazlausko treniruoti lietuviai savo pasirodymą baigė ketvirtfinalyje, kur 64:90 neprilygo Australijai.

Reitingo sudarytojai neabejoja, kad šiame čempionate pirmaisiais smuikais ir vėl grieš Ispanijos rinktinės milžinai, broliai Gasoliai.

„Broliai Gasoliai grįžta kartu! Sunku patikėti, bet Pau 2015-ųjų Europos čempionate dominavo taip, kad rinko vos 0,2 taško mažiau nei 2003-iaisiais. Ispanija yra aiški turnyro favoritė, vos tik paskelbus komandos sudėtį“, – pažymi FIBA.

Aukšta trečioji vieta Kroatijos rinktinei reitinge skirta todėl, kad praėjusią vasarą ši komandą įrodė galinti pranokti visas Europos elitui priskiriamas ekipas – olimpinių žaidynių atrankoje Turine po kroatų kojomis krito graikai ir italai, pačiose olimpinėse žaidynėse – ispanai ir lietuviai, draugiškose rungtynėse buvo įveikti ir prancūzai.

Latvijos rinktinei reitinge skirta 10-oji vieta. „Ar Europa jau pasirengusi Porzingio manijai? Pasirengimo rungtynės prasidės jau netrukus, ir kartu su San Antonijaus „Spurs“ puolėju Daviu Bertaniu latviai gali kilti 2017-ųjų čempionato reitinge“, – apibūdinama mūsų kaimynų rinktinė.

Rusijos nacionalinei ekipai reitinge skirta 11-oji pozicija, pacituojant aukštaūgio Timofejaus Mozgovo žodžius, kad rusai apskritai gali laimėti Europos čempionatą. „Tai būtų neįtikėtinas pasiekimas komandai, kuri 2013 ir 2015 net nesugebėjo įveikti grupių etapo barjero“, – pažymima publikacijoje.

Prasčiausiai iš visų rinktinių reitingo sudarytojai vertina vieną šeimininkių Rumunijos komandą.

Visas FIBA reitingas (vieta, rinktinė)

1.Ispanija
2.Serbija
3.Kroatija
4.Graikija
5.Prancūzija
6.Turkija
7.Lietuva
8.Italija
9.Slovėnija
10.Latvija
11.Rusija
12.Čekija
13.Juodkalnija
14.Gruzija
15.Vokietija
16.Suomija
17.Izraelis
18.Lenkija
19.Ukraina
20.Belgija
21.Vengrija
22.D. Britanija
23.Islandija
24.Rumunija

Europos čempionatas prasidės rugpjūčio 31 d. Grupių varžybos vyks keturiose šalyse – Izraelyje, Turkijoje, Rumunijoje ir Suomijoje. Atkrintamosios varžybos – Turkijos didžiausiame mieste Stambule.

Dainiaus Adomaičio treniruojama Lietuvos rinktinė čempionatą pradės B grupės varžybomis Izraelyje, kur mūsiškių varžovėmis bus Ukrainos, Izraelio, Gruzijos, Italijos ir Vokietijos nacionalinės ekipos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)