Specialistas perima vairą iš Kazio Maksvyčio, kuris perėjo į Klaipėdos „Neptūną“. Latviui toliau talkins Gintaras Kadžiulis.

„Pasirinkome jauną ir ambicingą trenerį, kuris jau turi patirties aukščiausio lygio turnyruose – Europos taurėje ir Vieningoje lygoje. Artūras nori įrodyti savo vertę ir dėl to net atsisakė darbo Latvijos rinktinės trenerių štabe, jog su „Lietkabeliu“ dirbtų nuo pirmos pasiruošimo sezonui dienos“, – sakė klubo direktorius Mantas Ignatavičius.

A. Štalbergas praėjusį sezoną lankėsi „Cido“ arenoje ir ją paliko su aukštai iškelta galva, nes jo treniruojamas Žemutinio Naugardo klubas „Nižnyj Novgorod“ 75:72 įveikė „Lietkabelį“ ir tai pakartojo namuose – 91:89. Į TOP-16 etapą patekusi ekipa iškovojo dvi pergales, kur kaip ir „Lietkabelis“ pranoko Ulmo ekipą „Ratiopharm“ (Vokietija).

Vieningoje lygoje „Nižnyj Novgorod“ liko per žingsnį nuo atkrintamų ir užėmė 9-ą vietą reguliariame sezone.

A. Štalbergas treneriu dirba jau nuo 2010 metų. Dvejus metus jis buvo Liepojos klubo „Lauvas“ trenerio asistentu, o dar dvejus metus talkino Nikolajevo MBC ekipos (Ukraina) strategui. Vėliau jis stojo prie Latvijos 20-mečių rinktinės vairo, taip pat prisijungė prie Ainaro Bagatskio Latvijos vyrų rinktinės trenerių štabo ir „Nižnyj Novgordo“ komandoje.

Su „Lietkabeliu“ sutartis turi keturi žaidėjai: Lukas Aukštikalnis, Donatas Tarolis, Vaidas Čepukaitis ir Gintaras Leonavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)