Tad čempionų titulas atiteko Kanados jauniesiems krepšininkams, o italams atiteko sidabro medaliai.

Nugalėtojų gretose geriausiai finale rungtyniavo kanadiečių lyderis R.J. Barrettas, pelnęs 18 taškų (3/11 dvit., 0/2 trit., 12/14 baud, met.), atkovojęs 12 kamuolių ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus. Jam atiteko naudingiausio turnyro žaidėjo titulas.

Kanados U-19 rinktinės žaidėjas R. J. Barrettas

Italų gretose labiausiai išsiskyrė 14 taškų pelnęs Davidas Okeke. Tommaso Oxilia pridėjo 12 taškų.

Į simbolinį čempionato penketą taip pat pateko Lorenzo Bucarelli iš Italijos, kanadietis Abu Kigabas, italas Tommaso Oxilia ir amerikietis Paytonas Pritchardas.

Planetos pirmenybėse Egipte bronzos medalius iškovojo JAV krepšininkai, kurie mažajame finale 96:72 (25:8, 24:22, 19:15, 28:27) sutrypė bendraamžius iš Ispanijos.

Ši pergalė tapo nedidele reabilitacija po ypač skaudžios nesėkmės pusfinalyje, kur amerikiečius 99:87 parbloškė Kanados jauniai.

JAV komandoje 13 taškų pelnė Carsenas Edwardsas. Paytonas Pritchardas pridėjo 12 taškų. Ispanijos komandoje išsiskyrė 24 taškus pelnęs Ignacio Rosa.

FIBA U-19 pasaulio čempionatas, JAV - Ispanijos rungtynių akimirka

Kaip jau skelbėme, penktą vietą iškovojo vokiečiai, kurie didžiąją mačo dalį turėjo vytis lietuvius ir į priekį pirmąkart išsiveržė tik ketvirto kėlinio antroje pusėje. Vokiečiai pergalę šventė 80:74 ir pasaulio čempionate užėmė 5-tą vietą, lietuviai liko 6-ti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)