Lietuviai vėl neužtikrintai pradėjo rungtynes ir 4 min. atsiliko 6:12. Bet, nepaisant problemų ginantis, R. Grigo komanda įsibėgėjo ir perėmė iniciatyvą. Kai Lietuvos krepšininkai pradėjo svaidyti tritaškius, kurių taip trūko ketvirtfinalyje, jų persvara ėmė augti žaibiškai (14 min. 44:23).

Pirmą rungtynių dalį lietuviai laimėjo 53:33.

Bet tai dar nebuvo pabaiga. Persigrupavę argentiniečiai po ilgosios pertraukos pradėjo nuosekliai tirpdyti skirtumą, o jų varžovai vėl ėmė švaistyti pro šalį. Įpusėjus paskutiniam ketvirčiui jo tebuvo likę 3 taškai (69:66).

Tuomet lietuviai atsakė spurtu 12:3 ir nusipurtė ant kulnų mynusius priešininkus, o mačo pabaiga buvo rami.

Dėl penktos vietos sekmadienį Lietuvos rinktinė varžysis su Vokietija, kuri 86:60 nugalėjo Prancūziją. Grupių etape vokiečius lietuviai sutriuškino 98:79.

Lietuva U19: Gytis Masiulis (12 atk. kam.) ir Eimantas Stankevičius – po 16, Tadas Sedekerskis 15 (9 atk. kam., 7 rez. perd.), Rokas Gadiliauskas 8, Grantas Vasiliauskas ir Dovydas Giedraitis – po 7, Arnoldas Kulboka 6 (1/8 tritaškių), Džiugas Slavinskas ir Rokas Jokubaitis – po 5.

Argentina U19: Facundo Corvalanas 20 (9 rez. perd.), Leonardo Lema 19, Santiago Bruera 10.

Primename, kad iki tol be pralaimėjimų žygiavusius lietuvius penktadienį ketvirtfinalyje netikėtai eliminavo Italijos komanda.

Itin prastai iš visų pozicijų krepšį atakavę Lietuvos krepšininkai nusileido 68:73.

Argentiniečiai ketvirtfinalyje suklupo prieš Ispaniją rezultatu 58:70.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)