56 verslo klasės vietų lėktuvas „Boeing“ buvo specialiai įsigytas ir priklauso komandos partnerio „Avia Solutions Group“ dukterinei grupės įmonei „KlasJet“.

Jis buvo specialiai modifikuotas šių metų pavasarį, pritaikant jį sporto komandai bei verslo kelionėms. Atstumas tarp sėdynių orlaivyje – daugiau nei 1 metras, o lėktuvo viduje – prabangi verslo klasės apdaila.

„Be galo komfortiškas verslo klasės lėktuvas. Turint galvoje mūsų ūgį, kiek mes skraidome, kiek mums reikia poilsio, tai pridės labai daug. Pergalės susideda iš daug smulkių dalykų, vienas iš jų – poilsis. Džiaugiamės, kad gavome tokį lėktuvą ir bandysime pagerinti rezultatą“, – komentavo „Žalgirio“ sporto direktorius R. Javtokas.

Iki šiol LKL čempionai į Eurolygos rungtynes skraidė pigių skrydžių bendrovių reguliariais reisais. Tai reiškia, kad žaidėjai virš 2 metrų ūgio gaudavo vietas prie avarinio išėjimo, o žemesni sėdėjo paprastose kėdėse.

„Mūsų išskirtiniais orlaiviais skraido įvairių šalių vyriausybių, verslo, pramogų pasaulio atstovai. Mūsų orlaivius galima išvysti ir Holivudo filmuose su pasaulinio lygio žvaigždėmis. Didžiuojamės, kad išskirtiniu VIP klasės „Boeing“ skraidys ir Lietuvos legendinis klubas“, – pasakojo „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis.

Jis patvirtino, kad su šiuo verslo klasės lėktuvu „Žalgiris“ skraidys už tą patį klubo kelionėms numatytą biudžetą: „Koks būtų biudžetas, jei „Žalgiriui“ reikėtų pirkti skrydžius su tokiu lėktuvu? Tai būtų keliolika kartų daugiau“.

R. Javtokas teigė, kad iki galo dar nėra nusprendę, tačiau veikiausiai laisvas likusias vietas lėktuve galės parduoti komandos fanams. Įdomi detalė – lėktuvo spalvos, anot G. Žiemelio, atspindi brangiausio pasaulyje „Boeing“ spalvas. „Norėjome parodyti, kad „Žalgiris“ yra stipri, stabili, kovinga komanda“, – sakė jis.

Paklaustas, ar P. Jankūnas nepasigenda tiek lėktuvo išorėje, tiek viduje komandos spalvų – žalios ir baltos – puolėjas juokaudamas atšovė, kad keliaus su apranga ir problema bus išspręsta.

Kiek anksčiau komentuodamas skrydžių su tokiu lėktuvu privalumus, Š. Jasikevičius pastebėjo, kad kelionės privačiu lėktuvu gali atnešti 2-3 papildomas pergales Eurolygoje.

„Jų mums pritrūko praėjusiame sezone. Privačių skrydžių metu galėsime efektyviai išnaudoti laiką pasitarimams ar strategijų derinimui, tai padės tausoti jėgas ir išlaikyti koncentraciją. Skrydžiai privačiu lėktuvu buvo papildoma motyvacija man likti „Žalgiryje“, tai kartu padeda ir prisivilioti naujus žaidėjus“, – dėstė Š. Jasikevičius.

Kauno „Žalgirio“ artėjantį sezoną laukia 15 rungtynių išvykose. 2016-2017 metų sezone žalgiriečiai iš viso sužaidė daugiau nei 80 rungtynių, iš kurių beveik 20 proc. vyko užsienyje: Turkijoje, Graikijoje, Ispanijoje, Rusijoje ir t.t.

„Boeing 737“ yra vienas populiariausių lėktuvų tipų pasaulyje. Tai vienintelis orlaivio modelis aviacijos istorijoje, kurio užsakymų skaičius viršijo 14 tūkstančių vienetų. Šis „Boeing“ tipas taip pat vienas dažniausiai naudojamų modifikacijoms į verslo klasės tipo orlaivius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)