Bulgarijos pilietybę turintis D. Bostas į Kauną atvyksta pagal vienerių metų sutartį ir sudarys tandemą su buvusiu savo komandos draugu Brandonu Daviesu. Dar praėjusį sezoną abu naujai iškepti žalgiriečiai buvo Monako „Basket“ komandos vedliai.

Prieš persikeliant į Europą, krepšininkas keletą kartų bandė laimę Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Vasaros lygoje, nuolat buvo stipriausios pasaulio krepšinio lygos komandų radare, tačiau ilgalaikių kontraktų taip ir nesudarė.

Tuomet įžaidėjo karjera pakrypo į Turkiją, kur jis metus gynė Trabzono „Trabzonspor“ spalvas, o 2015-2016 metų sezone D .Bostas su Zelionos Guros komanda „Stelmet“ debiutavo Eurolygoje.

Pajėgiausioje Europos krepšinio lygoje krepšininkas per 10 rungtynių rinko po 8,4 taško, atlikdavo po 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 1,4 kamuolio. Lenkijos klubui po reguliaraus sezono iškritus į Europos taurės varžybas, atakų organizatoriaus rodikliai dar išaugo. Antroje pagal pajėgumą Europos lygoje D. Bostas pelnydavo po 11,6 taško, atlikdavo po 5,4 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 1,7 kamuolio.

Lenkijos finalo MVP tapęs D. Bostas praėjusį sezoną persikėlė į Prancūziją ir iškart tapo Monako „Basket“ klubo lyderiu. Stipriausioje Prancūzijos krepšinio lygoje reguliaraus sezono metu 27-erių metų krepšininko pelnomų taškų vidurkis siekė 13, atkovotų kamuolių – 3,1, o rezultatyvių perdavimų – 5,6 per vieną susitikimą.

Ne mažiau prastesnė statistika buvo ir FIBA Čempionų lygoje, kur su Monako klubu snaiperis nužygiavo iki pat finalo ketverto. Bronza vainikuotame sezone įžaidėjas vidutiniškai rinko po 12,7 taško, atkovodavo po 3,7 kamuolio, atlikdavo po 4 rezultatyvius perdavimus ir perimdavo po 1,4 kamuolio.

Praėjusią vasarą Bulgarijos piliečiu tapęs D. Bostas jau spėjo ginti ir šios šalies garbę atrankoje į Europos krepšinio čempionatą.

„Stelmet“ komandai atstovavęs D. Bostas jau yra lankęsis „Žalgirio“ arenoje ir prisijungs prie naujokų Aarono White‘o, Vasilije Micičiaus, B. Davieso ir Royce’o O’Neale’o.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)