Paruošiamieji statybos darbai jau pradėti – atliekami kasinėjimai, ruošiamasi pamatų statybai. Darbus atliko ir archeologai. Pagal architekto Gintauto Natkevičiaus projektą krepšinio namai bus statomi šalia dabartinio Sporto muziejaus, Santakos gatvėje.

Ketvirtadienį oficialiai duotas startas statyboms – skaičiuojama, kad duris krepšinio namai turėtų atverti kitų metų pabaigoje.

Pusę reikalingų lėšų žada skirti Lietuvos krepšinio federacija, likusią dalį tikimasi surinkti iš rėmėjų.

„Kažkada kažkaip ir sporto halę pastatė. Tikimės, kad panašiai bus ir čia. Tikimės, kad prisidės ir žmonės. Visi kas nori prisidėti prie projekto – durys atviros. Mes iš karto sakėme, kad nebus lengva, bet tikimės, kad žmonės mus supras. Būtų simboliška šiuos namus matyti, kai Lietuva švęs savo šimtmetį“, - kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis.

„Mes manome, kad krepšinio namai Kaunui reikalingi. Kaunas yra Lietuvos krepšinio sostinė ir neturėti namų? Na, mes nesame našlaičiai. Mes dar sugalvosime, kaip prisidėti. Pradžia jau duota – miestas suformavo ir sklypą, ir pradėję statybas atiduos federacijai. Tai jau yra pradžia. Tiesą pasakius, šiek tiek vėluojame su visomis procedūromis, tačiau projektas jau pajudėjo“, - kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)