Šį savaitgalį vyks lemiami pirmenybių mūšiai. Juos rodys vaizdo transliacijų internetu platforma www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Šeštadienį pusfinalyje belgės išmėgins jėgas su ispanėmis, o graikės – su prancūzėmis. Mūsų kaimynės latvės tądien žais itin svarbias rungtynes dėl 5-8 vietų su italėmis.

Jeigu Latvijos rinktinė triumfuos, ji pateks į kitąmet Ispanijoje vykstantį pasaulio čempionatą. Tai būtų nemenkas laimėjimas latvėms. Į planetos pirmenybes prasimuš šešios pajėgiausios Europos pirmenybių ekipos.

Latvijos komanda Čekijoje verčiasi be savo ryškiausios žvaigždės Anetės Jekabsonės-Žogotos. Čemionato metu traumą patyrė viena rinktinės lyderių Elina Babkina, bet ir be jų latvės sugebėjo patekti į ketvirtfinalį, kai aštuntfinalyje 75:70 privertė pasiduoti Europos čempionių titulą gynusias serbes. Ketvirtfinalyje Latvijos rinktinė 47:67 pralaimėjo ispanėms.

Kituose ketvirtfinaliuose belgės įveikė itales 79:66, graikės netikėtai 84:55 sutriuškio turkes, o prancūzės 67:40 pranoko slovakes. Į ketvirtfinalį neprasibrovė ne tik serbės, bet ir galinga Rusijos rinktinė.

Dvikova dėl trečiosios vietos ir finalas vyks sekmadienį.

Praėjusiame Europos čempionate triumfavo serbės, antros liko prancūzės, trečios – Ispanijos krepšininkės.

Transliacijų tvarkaraštis:

birželio 24 d. 13.25 val. Latvija – Italija (www.viaplay.lt it „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai), 18.55 val. Ispanija – Belgija (www.viaplay.lt it „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai), 21.25 val. Graikija – Prancūzija (www.viaplay.lt it „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai);

25 d. 13.25 val. rungtynės dėl 7 vietos (www.viaplay.lt; tiesiogiai), 15.55 val. rungtynės dėl 5 vietos (www.viaplay.lt; tiesiogiai), 18.55 val. rungtynės dėl 3 vietos (www.viaplay.lt it „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai), 21.25 val. finalas (www.viaplay.lt it „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją