Savo tinklaraštyje „Euroangle“ 30-metis 208 cm ūgio amerikietis pasipiktino G. Vainausko pasisakymu ir pažymėjo, kad tokią pat nuomonę apie juodaodžius krepšininkus turi ir daugiau klubų savininkų.

„Lietuvos ryto“ komandos prezidentas savo komentarais peržengė ribas. Ir aš tikiuosi, kad juodaodžiai krepšininkai nevyks žaisti į šitą komandą ar šitą lygą. Patikėkite, yra ir daugiau klubų savininkų, galvojančių taip pat.

Aš manau, kad yra būtina sukurti žaidėjų sąjungą. Tokiu būdu krepšininkai įgytų daugiau galių, nes reikia suprasti, kad krepšinio be mūsų nebūtų. Neseniai kai kurie klubų prezidentai ir žaidėjai jau teigė, kad krepšininkams reikėtų skirti daugiau dėmesio vienas kitam ir saugoti vieniems kitus“, – situaciją komentavo E. Udoh, su Stambulo „Fenerbahče“ šiemet tapęs Eurolygos čempionu.

Praėjusią savaitę G. Vainauskui pareiškimas apie tai, kad komandoje negali būti daugiau dviejų juodaodžių žaidėjų, sukėlė tikrą audrą žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose, o galų gale tai prisidėjo ir paties klubo vadovo pasitraukimo iš užimamų pareigų.

Ketvirtadienį savo mintimis apie G. Vainausko sukeltą skandalą trumpai pasidalijo ir Donatas Motiejūnas.

„Savo aplinkos žmonių aš neskirstau, kas jie tokie. Turiu visokių odos spalvų, visokių religijų draugų. Jei jis yra geras žmogus, jis bus geras žmogus. Iš mano pusės, tai žeidė mano draugus, todėl nusprendžiau, kad turiu ginti juos. Pasirodžius tiems žodžiams mano draugai iš Vankuverio klausė: „Kaip tai suprasti?“. Jei aš būčiau nieko nesakęs, būtų vaizdas, kad esu G. Vainausko pusėje. Išsakiau, kas turėjo būti išsakyta, ir daugiau į tai kreipti dėmesio nenoriu“, – savo pasisakymą, kuriame tvirtino jaučiantis gėdą dėl G. Vainausko išpuolio, komentavo D-Mo.

Viskas baigėsi tuo, kad „Lietuvos ryto“ klubo valdybą į savo rankas perėmė buvęs pokerio žaidėjas, verslininkas Antanas Guoga. Jis nusipirko klubo dalininko teises iš G. Vainausko žmonių – buvusių valdybos narių Sigito Židonio ir Remigijaus Kazilionio, kitais klubo dalininkais liko Vilniaus savivaldybė ir Darius Gudelis. Pastarasis trečiadienį išrinktas klubo direktoriumi.

Permainų klube gali būti ir daugiau – nors ištikimiausi fanai priešinasi, ateityje gali būti keičiamas ir klubo pavadinimas.

Klubą valdančios viešosios įstaigos „Krepšinio rytas“ siūlymas buvo pavadinimą pakeisti į „Statybą“, prisimenant istorinį Vilniaus krepšinio klubą.

„Kaip duoklę klubo istorijai, viešąją įstaigą pervadinome į visiems gerai žinomą „Statybą“. Tai nereiškia, kad keičiasi ir komandos pavadinimas, nors natūralu, jog ne vėliau kaip po metų turės keistis ir komandos pavadinimas. Bet kol kas yra pereinamasis laikotarpis“, – spaudos konferencijoje tvirtino Vilniaus meras R. Šimašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)