„Asmeniškai pasitaręs su kitais, aš esu linkęs keisti pavadinimą ateityje, tačiau kol kas liks tas pats. Tačiau gali būti visko. Reikia leisti žmonėms siūlyti. Aš negaliu per naktį nuspręsti ar čia bus „vilkas“ ar kažkas kitas“, – Edmundo Jakilaičio vedamoje LRT laidoje „Dėmesio centre“ svarstė 50 proc. klubo „akcijų“ perėmęs Antanas Guoga.

Ir nors pats klubas išplatino pranešimą, kuriame rašoma, naujasis dalininkas įsipareigojo nekeisti pavadinimo, internautams nesutrukdė socialiniuose tinkluose ir naujienų portaluose pateikti daugybę alternatyvių klubo pavadinimo variantų.

Tačiau ne visiems sirgaliams tokia idėja patinka.

„Džiaugiamės pokyčiais klube, tačiau tuo pačiu viltingai tikime, jog toliau galėsime skanduoti savo mylimo Klubo vardą!, – rašoma viename B tribūnos feisbuko įraše, o kitame jau išsakoma platesnė ištikimiausių fanų pozicija.

– Nuo vakar netyla kalbos dėl Mūsų klubo ateities...Daugiausia dėl Jo pavadinimo ir spalvų. Pasiūlymų pilnas internetas, radijas, televizija – nuo „Statybos“ iki „Vyčio“ ar „Tonybet“. RYTAS turi išlikti. „Lietuvos Rytas“ – tituluočiausias visų laikų Vilniaus krepšinio klubas. Per 20 metų Mes penkiskart tapome Lietuvos čempionais, keturis kartus laimėjome Lietuvos taurę, tris kartus tapome Baltijos krepšinio lygos čempionais, po kartą laimėjome NEBL ir BBL taures ir dukart tapome EUROCUP nugalėtojais. Daugeliui krepšinio klubų To nepavyksta pasiekti per 50 ar daugiau gyvavimo metų.

Visi prisimename nuostabias akimirkas, susijusias su Juodai-Baltai-Raudonais. Ar galima užmiršti auksinį 2008–2009 m. sezoną ir nerealią pergalę Turine prieš „Chimki“ klubą. Pastaraisiais metais Mūsų klubui išties nesisekė – iškovota tik viena taurė užpraeitą sezoną pradėtame rengti Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Bet ir ji buvo labai brangi – daliai dabartinių B Tribūnos narių tai buvo pirmas gyvai matytas trofėjus. Nemeluosime, po tos pergalės tribūnoje ne vieno žmogaus veide buvo galima matyti džiaugsmo ašaras. Tai buvo įsimintiniausia akimirka per pastaruosius kelerius metus.

Mes nesame akli, matėme, kas vyko „Lietuvos Ryte“, nepritarėme kai kuriems sprendimams ar veiksmams. Norėjome, jog klubas būtų atviresnis, skaidresnis, labiau įsitrauktų bendruomenė, kad jame dirbtų žmonės, kurie išties mėgsta šias spalvas. Tačiau norime pabrėžti – „Lietuvos Rytas“ – tai ne laikraštis ir ne Gedvydas Vainauskas. „Lietuvos Rytas“ – tai tie žmonės, kurie visur ir visada palaikė komandą.

Tai tie išprotėję vaikinai, kurie mesdavo mokslus bei darbus ir kiekvieną sezoną keliaudavo po visą Europą, jog arenose kabėtų Juodai-Baltai-Raudona vėliava. Meluodavo savo tėvams, merginoms, praleidinėdavo draugų gimtadienius, bet vistiek buvo ten, kur žaidė jų mylimas klubas. Kiekvienas iš Jūsų, kuris lankėsi arenoje, kuris skandavo „Rytas“ ir kaip išprotėjęs džiaugėsi po kiekvienos pergalės, tai yra „Lietuvos Rytas“. Kiekvienas pirmą kartą atėjęs į areną mažas vaikas, kuris tik pradėjo susipažinti su savo didvyriais, kuris pirmą kartą užsidėjo šių dieviškų spalvų šaliką, – tai yra „Lietuvos Rytas“.

RYTAS – tai mes. Ši puiki fanų bendruomenė, kuri per visas pergales, per visus pralaimėjimus buvo kartu. Kuri, nepaisydama nesėkmių, vis eidavo į areną, kuri be galo tikėjo ir vis dar tiki, jog Mūsų komanda kels taures virš galvų.

Todėl net nebandykite ištrinti „Rytą“ iš mūsų galvų ir iš Lietuvos krepšinio. Jis yra amžinas. Mes, B Tribūna, palaikysime tik „Rytą“, net jeigu tai reikš, kad teks sukurti naują klubą ir jį palaikyti žemiausiose Lietuvos krepšinio lygose.“

Krepšinis.lt primena, kad pirmadienį A. Guoga oficialiai perėmė dalininko teises iš advokato Sigito Židonio ir klubo darbuotojo Remigijaus Kazilionio, o antradienį G. Vainauskas paliko „Lietuvos ryto“ prezidento postą. patikėtinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)