Marca.com organizuotoje apklausoje dalyvavo daugiau nei 10 tūkst. „Real“ gerbėjų, iš kurių net 38,54 proc. komandos pasirodymą šiame sezone įvertino kaip „labai nuviliantį“. Dar 17,7 proc. sirgalių „Real“ sezoną vertino kaip „nepakankamą“, „geru“ jį laikė 15 proc. apklaustųjų.

Sirgaliai buvo paprašyti „Real“ pasirodymą įvertinti dešimtbalėje sistemoje. 17 proc. dalyvavusių apklausoje sostinės komandai parašė šešetą (6), po 15 proc. – penketą (5) ir septynetą (7).

Pastebėtina, kad „Real“ gerbėjai labai pozityviai vertina komandos vyriausiąjį trenerį Pablo Lasso. Nepaisant nesėkmės finale, net 70 proc. apklausos dalyvių norėtų, kad šis krepšinio specialistas komandai vadovautų ir toliau.

Vertinant žaidėjus sirgalių nuomonės visiškai išsiskyrė. Atsakinėdami į klausimą, kuris iš žaidėjų komandoje turėtų likti ir kitame sezone, „Real“ gerbėjai mažiausiai palaikė Dontatą Draperį, Alexą Suarezą, Jeffery Taylorą ir Joną Mačiulį.

32-ejų kaunietis J. Mačiulis, „Real“ gretose žaidžiantis nuo 2014-ųjų, apklausoje sulaukė tik 5,04 proc. palaikymo. Švedas J. Tayloras gavo 4,87 proc., ispanas A. Suarezas – 2,47 proc., o amerikietis D. Draperis – vos 1,88 proc. balsų.

Daugiausiai – 12,3 proc. balsų surinko Sergio Llullas.

Tuo metu kitas ispanų portalas AS atskleidė tikrąją dabartinę situaciją „Real“ klube.

Anot AS, garantuotas sutartis su klubu kitam sezonui turi ispanai S. Llullas ir Rudy Fernandezas, slovėnas Luka Dončičius (su numatyta galimybe išvykti į NBA), amerikiečiai Jaycee Carrollas, Anthony Randolphas ir Trey Thompkinsas bei meksikietis Gustavo Ayonas. Amerikietis Othello Hunteris ir J. Mačiulis taip pat turi dar vienų metų sutartis su klubu, tačiau jos nėra garantuotos ir turi būti pratęstos iš „Real“ pusės.

Ispano Felipes Reyeso sutartis baigia galioti, tačiau bus pratęsta, J. Tayloro kontraktas baigiasi, tačiau taip pat gali būti pratęstas. Anot AS, švedo J. Tayloro situacija glaudžiai susijusi ir su J. Mačiulio ateitimi Madrido klube. „Abu žaidėjai komandoje tikrai neliks – vienas iš jų išvyks, o kitas žais toliau“, – rašo AS.

D. Draperis po šio sezono tikrai palieka komandą, veteranas Andresas Nocioni apskritai baigia karjerą. Manoma, kad „Real“ galų gale suteiks šansą argentiniečiui įžaidėjui Facundo Campazzo, į pagrindinę sudėtį bus įtrauktas itin perspektyvus 18-metis juodkalnietis Dino Radončičius, su kuriuo klubas sudarė naują kontraktą.

Prie komandos vairo toliau turėtų stovėti P. Lasso, kaip to ir pageidauja klubo gerbėjai.

Savo ruožtu „Real“ sezoną apibendrinęs „Defensa Central“ žurnalistas Carlosas Munozas kiekvienam iš Madrido ekipos žaidėjų taip pat parašė po balą, o J. Mačiulio sezoną įvertino penketu.

„Lietuvis yra iš tų žaidėjų, kuris visuomet prisiderina prie grupės, tačiau šį sezoną jis pernelyg pradingo bendrame kontekste. Jo darbas gynyboje visuomet buvo labai geras, tačiau prisiminti rungtynes, kur jis pelnė daug taškų, nelengva. J. Mačiulis bus vienas iš žaidėjų, kurių tolesnis likimas klube bus sprendžiamas vasarą“, – rašo jis.

J. Mačiulis šį sezoną Eurolygoje sužaidė 29 rungtynes (27 pradėjo starto penkete), jų metu ant parketo praleisdavo po 16,4 min., pelnė po 6,1 taško, atkovojo po 2,3 kamuolio, atliko po 0,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 7 naudingumo balus.

Ispanijos čempionate J. Mačiulis vidutiniškai žaidė po 16 min., pelnė po 4,8 taško ir rinko po 5,3 naudingumo balo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)