„Labai džiaugiuosi įvykusiu turnyru. Šaunu, kad vaikinai jau antrus metus iš eilės tampa turnyro čempionais ir labai smagu už merginas, kurios šiais metais pasirodė puikiai ir taip pat iškovojo auksą. Svarbu, kad jaunimas turi šansą įgauti patirties žaidžiant prieš gerus varžovus, tai parodo ką komandos daro gerai ir kur dar reikia tobulėti. Tikiuosi, kad šis turnyras išliks tradicija ir jame toliau taip puikiai seksis mūsiškiams”, – kalbėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio asistentas ir šio turnyro ambasadorius Ramūnas Šiškauskas.

Vaikinų rinktinė paskutinėse turnyro rungtynėse rezultatu 92:65 (29:19, 22:16, 22:17, 19:13) įveikė Latvijos komandą. Lietuvius į pergalę vedė naudingiausiu turnyro žaidėju išrinktas Ąžuolas Tubelis surinkęs 32 taškus, 11 atkovotų kamuolių ir 2 rezultatyvius perdavimus.

„Nelabai norėjome kreipti daug dėmesio į rezultatą. Pagrindinis tikslas per šias tris dienas buvo patobulėti kiek įmanoma daugiau ir manau mes tą pasiekėme. Esu patenkintas vaikinais ir jų darbu. Ne viskas buvo taip lengva, kaip atrodo iš rezultatų ir mums dar yra kur dirbti. Rungtynės buvo transliuojamos tiesiogiai, susirinko daug tėvelių, o vaikinai dar nėra daug kartų žaidę kartu, todėl jiems reikėjo susitvarkyti su jauduliu ir tai pavyko. Noriu juos pagirti, jaunimas įgavo patirties ir pasirodė tikrai gerai”, – po pergalės mintimis dalinosi vaikinų rinktinės treneris Tomas Purlys.

Merginų rinktinė lemiamose turnyro rungtynėse įveikė Vokietijos rinktinę rezultatu 69:55 (20:15, 20:18, 18:2, 11:20). Lietuvių merginas į pergalę vedė naudingiausia turnyro žaidėja Simona Visockaitė pelniusi 13 taškų, atkovojusi 8 kamuolius ir atlikusi 2 rezultatyvius perdavimus.

„Labai džiaugiamės, kad užbaigėme šį turnyrą pirmoje vietoje. Įveiktas pirmas laiptelis žiūrint į ateitį, į kitų metų šešiolikmečių Europos čempionatą. Merginos kovėsi ir parodė ką gali, todėl esame labai patenkinti tokia sezono pabaiga”, – kalbėjo merginų rinktinės trenerė Sandra Čižauskienė

Pasibaigus paskutinėms turnyro rungtynėms, buvo paskelbti simboliniai turnyro penketai, naudingiausieji žaidėjai ir apdovanoti prizininkai. Juos apdovanojo Lietuvos moterų ir vyrų rinktinių vyr. treneriai – Mantas Šernius ir Dainius Adomaitis, turnyro globėjas Ramūnas Šiškauskas ir ENERSTENA grupės personalo ir bendrųjų reikalų direktorius Valdemaras Beržinskas.

Simboliniai penketai

Merginos:

Gynėja – Julija Myszkovska (Lenkija)

Gynėja – Gedvilė Savostaitė (Lietuva)

Puolėja – Simona Visockaitė (Lietuva)

Puolėja – Martina Pokorna (Čekija)

Vidurio puolėja – Rebeka Lagertpusch (Vokietija)

Vaikinai:

Gynėjas – Elias Rodl (Vokietija)

Gynėjas – Augustas Marčiulionis (Lietuva)

Puolėjas – Krisas Helmanis (Latvija)

Puolėjas – Ąžuolas Tubelis (Lietuva)

Vidurio puolėjas – Matėjus Bosnjakas (Kroatija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)