Kroatijos vaikinai rungtynes pradėjo geriau ir į priekį įsiveržė 3:5. Lietuviai laimėjo atkarpą 10:0 ir persvėrė rezultatą (13:5). Antras kėlinys taip pat buvo labiau sėkmingas mūsų rinktinei, kurį jauniai laimėjo 22:16 ir po pirmos rungtynių pusės pirmavo rezultatu 48:31.

Po ilgosios pertraukos sugrįžę lietuviai žaidimo gijų iš savo rankų nepaleido ir tik dar labiau įtvirtino savo pranašumą. Po trijų kėlinių jaunių rinktinė pirmavo 75:44.

Ketvirtame kėlinyje Hrvoje Majčuničo tritaškių pagalba varžovai šiek tiek sumažino skirtumą, bet rungtynes triuškinančia persvara laimėjo lietuviai rezultatu 91:65.

Lietuvos rinktinėje pasižymėjo visi krepšininkai. Rezultatyviausiai žaidė Jokūbas Rubinas, pelnęs 16 taškų ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus. Solidžiai prie pergalės prisidėjo Ąžuolas Tubelis, surinkęs 11 taškų, atkovojęs 10 kamuolių, o jo brolis Tautvilas įmetė 13 taškų.

Kroatijos rinktinėje geriausiai krepšį atakavo H. Majčuničius (22 taškai, 6 atkovoti kamuoliai ir 2 rezultatyvūs perdavimai). Matėjus Bosnjakas surinko 11 taškų ir 13 kartų atkovojo kamuolį.

Lietuvos merginos išplėšė pergalę prieš čekes

Lietuvos merginų (U15) rinktinė pergale pradėjo savo pasirodymą R. Šiškausko turnyre. A. Sabonio krepšinio centre įtemptose rungtynėse lietuvės rezultatu 45:44 (13:12, 16:10, 6:4, 10:18) įveikė Čekiją.

Lietuvos merginų (U15) krepšinio rinktinė

Rungtynes geriau pradėjo lietuvės ir įsiveržį į priekį 4:0, bet čekės tuoj pat pasivijo ir išlygino rezultatą. Pirmas kėlinys vyko taškas į tašką ir baigėsi rezultatu 13:12 Lietuvos merginų naudai.

Antras kėlinys taip pat buvo atkaklus ir tik kėlinio pabaigoje lietuvės sugebėjo atitrūkti ir pabėgti į priekį 7 taškų pranašumu. Po dviejų kėlinių rezultatas buvo 29:22 Lietuvos naudai.

Trečiame kėlinyje abiem komandoms sunkiai sekėsi pelnyti taškus, o prieš prasidedant paskutiniam rungtynių ketvirčiui Lietuvos rinktinė pirmavo 35:26. Ketvirtame kėlinyje Čekijos merginos pagerino savo žaidimą ir prisivijo Lietuvos rinktinę, palikdamos vos vieno taško skirtumą.

Likus 11 sekundžių iki rungtynių pabaigos čekės dar turėjo kamuolį savo rankose, bet prametė lemiamą metimą ir pergalę šventė Lietuva rezultatu 45:44.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė Simona Visockaitė, surinkusi 14 taškų ir atkovojusi 7 kamuolius. Svariai prie komandos žaidimo prisidėjo ir Urtė Čižauskaitė. Ji pelnį 10 taškų ir atkovojo net 11 kamuolių.

Čekijos merginų rinktinei daugiausiai – 12 taškų – pelnė Kristyna Helebrantova, kuri dar 4 kartus atkovojo kamuolį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)