Turkijos krepšinio lygoje suspindėjęs serbas praėjusį sezoną gynė Bursos komandos „Tofaš“ garbę ir vietos pirmenybėse vidutiniškai rinko po 13,2 taško (56,3 proc. dvitaškiai, 38,9 proc. tritaškiai, 83 proc. baudos), atkovodavo po 2,6 kamuolio, atlikdavo po 3,9 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 1,3 kamuolio.

Prieš kelerius metus Vasilije Micičius į priekį vedė medalius iškovojusias Serbijos jaunimo rinktines. Su aštuoniolikmečių rinktine 2011 metų Europos pirmenybėse žaidėjas iškovojo sidabro medalius ir rinkdamas po 10,2 taško, atkovodamas po 4,2 kamuolio ir atlikdamas po 4,3 rezultatyvaus perdavimo pateko į geriausių žaidėjų simbolinį penketuką.

Tokį pat pasiekimą serbas pasiekė ir 2013 metų pasaulio čempionate, kuomet finale nusileido tik amerikiečių bendraamžiams ir su 12,9 taškų ir 4,8 rezultatyvių perdavimų vidurkiu atsiėmė geriausio pirmenybių įžaidėjo titulą.

Solidus žaidimas jaunimo tarpe serbui leido patekti į NBA komandų akiratį ir 2014 metų naujokų biržoje 52-u šaukimu jį pasirinko Filadelfijos klubas „76ers“.

Kelią vyrų krepšinyje V. Micičius pradėjo vos sulaukęs 16-os metų ir jau po kelių sezonų drauge su buvusiu žalgiriečiu Bobanu Marjanovičiumi atvedė Belgrado komandą „Mega Vizur“ į istorinį pasiekimą – klubas pirmą kartą prasimušė į Adrijos krepšinio lygą. Būtent šioje komandoje krepšininkas iškovojo ir pirmą asmeninį trofėjų vyrų krepšinyje, kuomet 2014 metais tapo Serbijos taurės turnyro MVP.

Po sėkmingų sezonų V. Micičius 2014 metais persikėlė į Miuncheno komandą „Bayern“ ir su ja debiutavo Eurolygoje. 2016 metais serbas buvo paskolintas Belgrado ekipai „Crvena Zvezda“, kur baigė sezoną ir pirmą kartą tapo Adrijos ir Serbijos krepšinio lygų čempionu.

Į Kauną atvyksiantis V. Mičičius spėjo apšilti kojas ir su nacionaline Serbijos vyrų krepšinio rinktine, kuriai atstovavo 2013 metais Slovėnijoje vykusiame Europos krepšinio čempionate. Jame serbas debiutavo per 14 minučių pelnydamas po 4,4 taško ir atlikdamas po 1,3 rezultatyvaus perdavimo. Nors buvo jauniausias Serbijos rinktinės krepšininkas, jis žaidė visose 11 rungtynių.

Tai jau antras Lietuvos čempionų pirkinys šį tarpsezonį. Šią savaitę komandą papildė aukštaūgių grandį sustiprinęs amerikietis Aaronas White‘as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)