Trečiose finalo rungtynėse Valensijos krepšininkai titulą ginantiems „Real“ krepšininkams nepaliko jokių šansų – patiesė juos ant menčių 81:64 ir atsidūrė greta istorinio pasiekimo.

„Tuščias“ šiose rungtynėse buvo „Real“ puolėjas Jonas Mačiulis, nesisekė ir kitiems Madrido krepšininkams.

Vienas labiausiai patyrusių „Real“ žaidėjų, daugkartinis Ispanijos čempionas ir šalies nacionalinės rinktinės žaidėjas Felipe Reyesas po šio mačo neslėpė nusivylimo.

„Jeigu neurėsime savigarbos, neparodysime turintys kiaušinius ir charakterį, ketvirtos serijos rungtynės bus paskutinės – jas laimės Valensijos komanda. Jie buvo gerokai stipresni už mus. Žaidėme be užsidegimo – nors pirma rungtynių pusė buvo nebloga, antra – tiesiog tragiška. Jeigu nesusiimsime, penktadienio rungtynės bus paskutinės šiame čempionate“, – pareiškė „Real“ kapitonas, kuris yra daugiausiai atkrintamųjų varžybų rungtynių Ispanijos čempionato istorijoje sužaidęs krepšininkas.

37-erių veteranui pritarė ir jaunosios kartos Madrido ekipos žvaigždė Luka Dončičius.

„Rungtynės buvo labai sunkios. Ketvirtas mačas gali tapti kertiniu. Mes turime gerokai padirbėti, kad sugebėtume apginti titulą“, – teigė 18-metis slovėnas.

„Real“ vidurio puolėjas Gustavo Ayonas pripažino, kad po slogučio Valensijoje Madrido krepšininkams reikia „pravalyti galvas“.

„Tai, kas nutiko ketvirtadienį Valensijoje, turi likti istorija. Reikia pasidaryti išvadas ir žengti pirmyn. Esame išgyvenę labai komplikuotų situacijų – į aikštę reikia žengti su visiškai kitokiu charakteriu, dirbti visas 40 minučių, o ne taip, kaip nutiko pastarąjį sykį. Dabar reikia pravalyti galvas ir galvoti apie ateitį“, – tvirtino aukštaūgis.

Ketvirtadienio rungtynėse Valensijoje „Real“ po 20 min. atsiliko vos 1 tašku (35:36), tačiau antrą mačo pusę pralaimėjo net 16 taškų skirtumu.

„Valencia Basket“ komanda realizavo 12 iš 26 tritaškių („Real“ – 7 iš 30) ir apskritai pranoko varžovus pagal visas statistikos kategorijas.

Ketvirtasis, galbūt lemiamas serijos mačas penktadienį Valensijoje prasidės 21.30 val. Lietuvos laiku.

„Real“ komanda laimėjo du paskutinius Ispanijos čempionatus, o iš viso titulą yra iškovojusi 33 sykius.

„Valencia Basket“ iki šiol vienintelį kartą finalo serijoje žaidė 2002-2003 m. sezone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)