Du puikius metus Kaune praleidęs australas užsitarnavo ne tik žiūrovų simpatijas, tačiau ir turėtų sulaukti stipriausių Europos komandų dėmesio.

„Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas dvejus metus komandoje praleidusiam puolėjui palinkėjo sėkmės tolimesnėje karjeroje ir džiaugėsi galėjęs iš arti stebėti krepšininko progresą.

„Visos komandos vardu noriu tarti ačiū B.Motumui už du nuostabius sezonus Kaune. Šis žaidėjas subrendo mūsų visų akyse, tapo patikimu savo pozicijos krepšininku visoje Europoje ir yra pasiryžęs versti naują puslapį savo karjeroje. Buvo išties smagu iš arti stebėti šio žaidėjo progresą, tad linkime jam kuo geriausios kloties“, – gerų žodžių apie Kauną paliekantį australą negailėjo P.Motiejūnas.

Ryškų žaidimo šuolį per sezoną atlikęs B.Motumas šiais metais stipriausiame Senojo žemyno turnyre naudingumu nusileido tik komandos kapitonui Pauliui Jankūnui. Per 30 Eurolygos reguliariojo sezono rungtynių aukštaūgis vidutiniškai pelnė po 10,8 taško, atkovojo po 3,4 kamuolio ir rinko po 9,5 naudingumo balo.

Geriausias rungtynes šį sezoną Eurolygoje australas sužaidė prieš Barselonos „FC Barcelona“ klubą, kuomet išvykoje be klaidų sumetė 7 dvitaškius, prametė vos vieną tritaškį iš 5 ir iš viso pelnė 26 taškus.

Lietuvos krepšinio lygoje žalgiriečio statistika buvo gana panaši – vidutiniškai po 9,8 taško, po 2,6 atkovoto kamuolio ir po 9,9 naudingumo balo.

Išvykstančio B.Motumo vietą užims naujausias komandos veidas – 24 metų 206 cm ūgio puolėjas Aaronas White’as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)