„Noriu pasveikinti jus su pradžia, nes šis etapas yra ilgo kelio pradžia. Grįžę į savo komandas būkite pavyzdys visiems, kad jie „užsidegtų“ ir žinoma norime visus matyti Lietuvos rinktinėse”, – sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Viso sezono metu su krepšininkai dirbo treneriai Sandra Čižauskienė ir Tomas Purlys, kurie džiaugėsi, jog projektas suteikia naujų žinių tiek vaikams, tiek jiems patiems.

„Jaučiasi, kad merginos tikrai patobulėjo, matėsi, kad pirmoje stovykloje buvo išgąstis, bet dabar tikrai matosi rezultatai, merginos pajudėjo į priekį. Man kaip treneriai tai buvo labai didelė patirtis, nes kiekvieno stovykloje kartu dirbo garsūs Lietuvos krepšinio specialistai“, – sakė projekto „Talentų U15 karta“ trenerė Sandra Čižauskienė.

„Projektas tikrai yra išskirtinis, tiek vaikams, tiek treneriams yra labai įdomu tobulėti. Vaikinams tai yra geras tramplynas į vyrų krepšinį, jie gauna daug gerų pamokų. Patys geriausi Lietuvos treneriai duoda jiems labai daug informacijos ir tobulėjimui tai yra labai geras reiškinys Lietuvos krepšinyje“, – sakė treneris Tomas Purlys.

Iš „Talentų U15 kartos” atrinkti vaikinų ir merginų dvyliktukai savo sugebėjimus ir įgytas žinias galės pademonstruoti penktadienį prasidedančio tarptautinio Ramūno Šiškausko turnyro metu. R.Šiškauskas yra projekto „Talentų U15 karta” ambasadorius.

Vaikinų turnyre žais Lietuvos, Kroatijos, Latvijos ir Vokietijos krepšininkai. Dėl merginų taurės kovos Lietuvos, Lenkijos, Čekijos ir Vokietijos krepšininkės. Turnyro rungtynės vyks Arvydo Sabonio krepšinio centre (Pašilės g. 41, Kaunas), jas taip pat bus galima stebėti tiesiogiai internetu – Lietuvos krepšinio federacijos kanalu Youtube ir DELFI TV.

Projektą „Talentų U15 karta“ vykdo Lietuvos krepšinio federacija (LKF) drauge su FIBA jaunimo ugdymo fondu (FIBA Europe Youth Development Fund). Pagrindinė projekto rėmėja – tarptautinė įmonių grupė „Enerstena“.

Talentų U15 karta“ – ilgalaikis projektas. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus.
Išleista trečioji "Talentų U15 karta"

Turnyro metu Kaune vyks ir „Trophy tour“ renginys, kurio metu bus eksponuojama Europos vyrų krepšinio čempionato nugalėtojų taurė. Sirgaliai atvykę į Arvydo Sabonio krepšinio centrą galės nusifotografuoti su trofėjumi bei laimėti oficialios EUROBASKET 2017 atributikos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)