„Su Jumis noriu pasidalinti ir nemalonia žinia. Sezonas buvo tikrai labai sudėtingas ir sunkus. Atidavėm visas jėgas ir reikės laiko jas susigrąžinti. Kūnas signalizuoja, kad vasarą reikalingas poilsis. Dėl šios priežasties tenka atsisakyti žaidimo Lietuvos rinktinėje ir šis sprendimas yra labai nemalonus. Sirgsiu ir palaikysiu mūsų vyrus Europos čempionate visa širdimi!!!, – feisbuke rašė žalgiriečių kapitonas.

Penktadienį finišavusiame sezone P. Jankūnas iškovojo jau net 11-ą LKL čempiono žiedą, tapo Karaliaus Mindaugo taurės turnyro nugalėtoju, o Eurolygoje buvo ir rezultatyviausias (13 tšk.), ir daugiausiai kamuolių atkovojęs (6,1) ir naudingiausias (16,6 naud. bal.) komandos žaidėjas.

Iš viso per metus 205 cm ūgio lietuvis sužaidė 70 rungtynių: 38 – LKL čempionate, 30 – Eurolygoje, 2 – Karaliaus Mindaugo taurėje.

2005-aisiais su nacionalinės komandos marškinėliais debiutavęs 33-ejų metų kaunietis be krepšinio praleido tik tris vasaras – 2008-ais, 2009-ais ir 2013-iais. Savo kolekcijoje aukštaūgis turi Europos čempionato bronzą (2007 m.) ir sidabrą (2013 m.) bei planetos pirmenybių bronzos medalį (2010 m.).

D. Adomaitis po savaitės turėtų paskelbti 18 žaidėjų, liepos 21-ąją pradėsiančių ruoštis Europos krepšinio čempionatui. Jį lietuviai pradės B grupėje, kurioje teks grumtis su Izraeliu, Vokietija, Gruzija, Ukraina ir Italija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)