„Pavyko sukviesti ir jau pabendrauti su visomis žaidėjomis, kurias norėjau pakviesti. Su šiomis krepšininkėmis dirbsime jau trečia vasara iš eilės, praktiškai tas pats kolektyvas, pasikeitė tik mano asistentė. Manau tai bus mūsų stiprioji pusė, nes puikiai pažįstame žaidėjas ir žinome jų stipriąsias ir silpnesnes vietas.

Komandos žaidime norime įdiegti profesionalesnes puolimo ir gynybos sistemas, tikiuosi, kad tai pavyks. Žaidėjos jau nuo birželio vidurio pradės individualų fizinį pasiruošimą pagal trenerės Eglės Jankauskaitės paruoštus planus, todėl tikiuosi į pirmą stovyklą atvyks jau geroje formoje ir taip sutaupysime laiko paruošti komandinius veiksmus.

Visose pozicijose turėsime individualiai stiprias žaidėjas, dauguma turėjo gerus sezonus LMKL ir MKL, todėl mūsų uždavinys bus per trumpą laiką suburti gerą ir kovingą komanda“, – sakė Lietuvos merginų rinktinės vyr. treneris D. Ubartas.

Europos čempionate lietuvės kovas pradės C grupėje kartu su Slovėnijos, Čekijos, ir Rusijos ekipomis.

Karolina Kazočiūnaitė

Lietuvos merginų jaunių (U18) rinktinės pasiruošimo planas:

Liepos 3 d. – 12 d. Treniruočių stovykla (Klaipėda)

Liepos 14 d. Lietuva U18 – Lenkija U18 (Lenkija)

Liepos 15 d. Lietuva U18 – Baltarusija U18 (Lenkija)

Liepos 16 d. Lietuva U18 – Latvija U18 (Lenkija)

Liepos 17 d. – 20 d. Treniruočių stovykla (Druskininkai)

Liepos 21 d. Lietuva U18 – Latvija U18 (Estija)

Liepos 22 d. Lietuva U18 – Estija U18 (Estija)

Liepos 25 d. – rugpjūčio 3 d. Treniruočių stovykla (Kaunas)

Liepos 27 d., 18.00 val. Lietuva U18 – Airija U18 (Kaunas, A.Sabonio KC)

Liepos 28 d., 18.00 val. LTU U18 – Airija U18 (Kaunas, A.Sabonio KC)

Rugpjūčio 1 d., 18.00 val. LTU U18 – Baltarusija U18 (Kaunas, A.Sabonio KC)

Rugpjūčio 5 d. – 13 d. Europos čempionatas Vengrija

Merginų rinktinė

Abi rinktinės pasiruošimą pradės Klaipėdoje ir tradiciškai dalyvaus Baltijos taurės turnyre, bei sužais nemažai kontrolinių rungtynių.

„Pirmoji stovykla vyks Klaipėdoje, ten prie rinktinės turėtų prisijungti beveik visi kandidatai įtraukti į sąrašą. Vienintelis Grantas Vasiliauskas vėluos arba visai neprisijungs prie komandos. Jis dalyvaus U19 rinktinės stovykloje, kuri prasidės anksčiau, nepriklausomai nuo to ar papuls į galutinę sudėtį ar ne, mes Granto nuo mūsų stovyklos pradžios neturėsime. Visi kiti krepšininkai mano žiniomis yra sveiki ir bus laukiami stovykloje“, – kalbėjo vyr. rinktinės treneris G. Petrauskas.

Šio trenerio vadovaujama rinktinė praėjusių metų vasarą vykusiame pasaulio čempionate iškovojo bronzos medalius. Pusfinalyje nusileidę vėliau čempione tapusiai JAV ekipai, mūsiškiai dėl bronzos medalių įveikė Ispanijos rinktinę. G. Petrausko auklėtiniai pateko į istoriją – jie tapo pirmaisiais Lietuvos jaunių (U17) atstovais, iš pasaulio čempionato parvežusiais medalius.

„Per šį pasiruošimo ciklą draugiškų rungtynių namie nežaisime. Dalyvausime dvejuose turnyruose, kurie vyks Prancūzijoje ir Estijoje, ten ir sužaisime visas pasiruošimo rungtynes. Pats varžybų skaičius ir varžovų pajėgumas mus tenkina. Pirmasis turnyras vyks Prancūzijoje, kur priešininkai bus tikrai stiprūs, ten žaisime ir su Prancūzijos, ir su Ispanijos rinktinėmis.

Sekantis turnyras Baltijos Taurė galbūt nebus toks pajėgus varžovų atžvilgiu, bet tai mums bus puiki galimybė dar daugiau susižaisti ir ištaisyti klaidas jau prieš pat išvykstant į čempionatą Slovakijoje. Pralaimėti visų rungtynių nenorime, bet pagrindinis mūsų tikslas bus kuo geriau pasiruošti Europos čempionatui, o ne siekti kažkokių rezultatų šiuose draugiškuose turnyruose“, – apie pasiruošimo ciklą kalbėjo rinktinės strategas G. Petrauskas

Europos čempionate lietuviai kovas pradės C grupėje kartu su Suomijos, Graikijos ir Slovėnijos ekipomis.

Lietuvos vaikinų jaunių (U18) rinktinės pasiruošimo planas:

Birželio 24 d. – liepos 1 d. Treniruočių stovykla (Klaipėda)

Liepos 3 d. – 6 d. Treniruočių stovykla (Kaunas)

Liepos 7 d. – 9 d. Turnyras Prancūzijoje

Liepos 12 d. – 20 d. Treniruočių stovykla (Kaunas)

Liepos 21 d. – 23 d. Baltic Cup U18 (Estija)

Liepos 26 d. – 28 d. Treniruočių stovykla (Slovakija)

Liepos 29 d. – rugpjūčio 6 d. Europos čempionatas (Slovakija)

Vaikinų rinktinė
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)